XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Den genomsnittliga vikten av en nyfödd

Det är en av de vanligaste frågorna efter födelsen av en nyfödd: "Hur mycket väger han" Under en kvinnas graviditet, många människor tycker om att spekulera om vikten av hennes framtida barn, med lite att gå på annat än storleken på knölen. Det kan ofta vara missvisande, men; en stor bula leder inte nödvändigtvis till en större än genomsnittet barn. En nyfödd vikt kan påverkas av flera faktorer.

Genomsnittlig Nyfödda Viktintervall

Om ditt nyfödda barn väger mellan 5,5 och 10 pounds vid födseln, är hon i den genomsnittliga intervallet vikt. Enligt Heidi Murkoff, författare till den bästsäljande graviditets boken "Vad som väntar när du väntar" 95 procent av nyfödda faller i detta intervall. Den genomsnittliga barnet väger 7,5 pounds. Om ett barn föds som väger mer eller mindre än den genomsnittliga viktområde, kan hon få lite extra uppmärksamhet från medicinsk personal för att se till att hon inte har några hälsoproblem.

Nyfödd Viktminskning

En baby förlorar typiskt 5 till 10 procent av hans födelse vikt efter släpps ut från sjukhuset, vilket beror på normal vätskeförlust. En formel matad barn kan förlora fem procent av sin födelsevikt, medan en 7 till 10 procent viktminskning är normalt för en Breastfed barn, säger American Association Graviditet. Den förlorade vikt (och eventuellt mer) kommer att dyka upp inom 10 till 14 dagar. Din barnläkare kommer att övervaka ditt barns vikt under de första veckorna och månaderna av sitt liv att se till att han växer i god takt.

Pojkar vs. flickor

Nyfödda barn pojkar tenderar att vara tyngre än sina kvinnliga motsvarigheter. Skillnaderna är små. I genomsnitt, pojkar väger mindre än ett pund mer än flickor, enligt American Academy of Pediatrics. Pojkar tenderar också att vara runt halv tum längre än flickor.

För tidigt födda barn

Barn som föds på förfallodagen eller senare tenderar att vara tyngre än dem som anländer tidigare. En tidigt födda barn (födda före 37 veckors graviditet) är sannolikt att vara lättare än en fullgånget barn. För tidigt födda barn som är födda mellan 34 och 37 veckors graviditet är inte sannolikt att vara mycket lättare än fullgångna barn, men de som är födda på 32 veckors graviditet eller tidigare kommer inte har haft möjlighet att utveckla mycket kroppsfett, så de verkar bräcklig och kan väga så lite som 1 pund.