XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Karpaltunnelsyndrom är ett resultat av förträngningen av mediannerven i handleden. Detta villkor påverkar händer, handleder och även armarna på individer med en smal eller inflammerad karpaltunneln. Gravida kvinnor är mottagliga för detta tillstånd på grund av några av de fysiska förändringar av graviditeten.

symptom

Mediannerven har kontroll över den inre delen av handen, inklusive handflatan och den inre ytan av alla fingrarna utom lillfingret. När mediannerven komprimeras, är symptom känns i alla områden som kontrolleras av mediannerven. Smärta, svaghet och domningar vanligen upplevs i händer och handleder, men kan även resa upp armen i svåra fall.

orsaker

Karpaltunnelsyndrom är ett tillstånd som kallas en repetitiva belastningsskador. Dessa skador orsakas när en individ upprepar samma rörelse om och om igen under en lång tidsperiod. Överdriven maskinskrivning, som arbetar på ett löpande band eller i en köttförpackningsanläggningen är vanliga exempel på arbeten som kan orsaka karpaltunnelsyndrom. Gravida kvinnor är särskilt känsliga, på grund av det faktum att graviditeten orsakar vätskeansamling, och svullnad. Svullnad i handleden kan resultera i kompression av mediannerven och symptom av karpaltunnelsyndrom.

Förebyggande

Under graviditeten, kan det vara möjligt att förhindra karpaltunnelsyndrom. Att undvika aktiviteter som kan orsaka en repetitiva belastningsskador kommer att bidra till att förhindra symptomen på karpaltunnelsyndrom. Dessutom bör personer arbeta med sin läkare för att säkerställa att de inte behåller för mycket vatten. Slutligen, om karpaltunnelsyndrom symtom börjar, klädd i en handledsstödet på natten kan hjälpa till att hålla symptomen förvärras.

Smärtlindring

Karpaltunnelsyndrom är typiskt behandlas med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, även känd som NSAID. Under graviditeten, men många läkemedel rekommenderas inte, i syfte att garantera säkerheten och hälsan hos fostret. För att minska karpaltunnelsyndrom smärta utan medicinering, kan individer tillämpa kylda handdukar på sina handleder, eller blöta sina händer och handleder i ett handfat med kallt vatten. Vila händerna i en avslappnad position och bär handleden hängslen som har lagrats i frysen ger smärtlindring samt.

överväganden

Graviditet inducerad karpaltunnelsyndrom går normalt bort efter graviditeten. Av denna anledning, långsiktiga behandlingsalternativ, såsom kirurgi, är vanligen inte nödvändig för lindring av karpaltunnelsyndrom symtom hos gravida individer. Om smärtan är svår, bör gravida kvinnor rådgöra med sin läkare för att hitta mer effektiva på kort sikt behandlingsalternativ.