XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

prostata Position

Prostatakörteln omger urinröret och hemligheter vätska som bär spermier. På grund av prostata läge, påverkar det förmågan att urinera efter prostataoperation. Prostatacancer kirurgi innebär avlägsnande av prostatakörteln. Prostatan är ungefär lika stor som en valnöt och är beläget under urinblåsan och framför ändtarmen. Före prostataoperation, många män har urinvägsproblem på grund av en förstorad prostata. Som män blir äldre prostatan kan förstora och blockera flödet av urin från blåsan genom urinröret.

Bladder Grunderna

Urinvägsproblem efter prostataoperation vanligtvis inträffa på grund av skador på urinblåsan öppningen. Eftersom prostatan är belägen så nära urinblåsan, kan nervskada uppstå. Detta gör inkontinens efter operation sannolikt. I de flesta fall inkontinens är bara tillfälligt och försvinner i cirka tre till fem månader eller en gång nerverna har haft en chans att läka. Permanent inkontinens från prostataoperation är sällsynt på grund av framsteg inom kirurgiska tekniker.

ringmuskel Situation

Efter prostataoperation urininkontinens kan inträffa på grund av skada på ringmuskeln i urinröret. Det finns många behandlingar som är tillgängliga bör skadan på sfinktern inte läker över tiden. Urolog som utförde prostataoperation ska följa patienten noga för att avgöra om skadan är permanent eller tillfällig. Behandling för en skadad ringmuskel innehåller mediciner, injektioner och även en konstgjord ringmuskel.

kirurgi Advances

Bara för att du har prostataoperation betyder inte att du kommer att göra med inkontinens efteråt. Nya kirurgi tekniker, som kallas nervsparande kirurgi, hjälper till att förhindra skador på nerver i öppnandet av blåsan ofta skadas av konventionell prostataoperation. Nerv sparsam kirurgi skyddar även de nerver som styr erektionen.

Ta kontroll

Det största problemet män ansikte med urininkontinens efter prostataoperation är kontroll. De flesta män känner avskräckta och frustrerad med denna aspekt av sina erfarenheter. Cancern är borta, men denna nya utmaning är fortfarande med dem varje dag. Att få kontroll över situationen kan hjälpa. Se till att du förstår din inkontinens och hur lång tid det tar att återhämta sig. Tala med din läkare om vad du kan göra för att hjälpa kroppen att läka och hur man bäst att ta hand om dig själv under denna tid. Inse att du har behandlingsalternativ som finns om villkoret är permanent. Gå med i en prostatacancer stödgrupp för att få hjälp att hantera alla känslor i samband med prostataoperation.