XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Indiska hem rättsmedel för Acne

Acne, en hudsjukdom som kännetecknas av komedoner, eller finnar, resultat från överaktivitet i talgkörtlar som producerar olja. En tendens till akne kan vara ärftlig; höga stressnivåer och hormonella förändringar kan också spela en roll. Indiska kvinnor och män är kända för sina klara, släta hy. Du kan ta en cue från det vackra folket i Indien och använda naturliga, vardagliga köks ingredienser och ayurvediska örter för att tämja acne.

Jordnötsolja och limejuice

Enligt I Love Indien hemsida, kan du använda jordnötsolja och limejuice för att bekämpa akne. Blanda en matsked av oljan med en matsked färsk lime juice och tillämpa den på drabbade områden i ansiktet. När blandningen torkar, tvätta bort det med hjälp av kallt vatten och en ren disktrasa.

Honung och kanel natten Mask

Honung och kanel pulver är en annan indisk hem botemedel mot akne. Lägg till en halv tsk. av kanel till en msk. honung och blanda väl. Applicera på det drabbade området vid sänggåendet, och lämna över natten. Tvätta ansiktet när de vaknar.

Enligt Whole Foods hemsida har honung antibakteriella egenskaper.

Gurkmeja och Mint

Blanda en tsk. pulveriserad gurkmeja med tillräckligt färsk mynta juice för att bilda en pasta. Applicera på drabbade områdena, och lämna på 30 minuter. Skölj med kallt vatten, med en ren handduk. Gurkmeja är en populär ingrediens i indiska hem rättsmedel för akne, och med goda skäl. Enligt Acne Resource Center webbplats, har gurkmeja antiseptiska egenskaper och är användbar i uttorkning akne och ta bort fläckar.

Gurka juice och citron

Gurka juice är populär i indiska hem rättsmedel för akne. Enligt indiaparenting.com kan du pressa saften från en mogen gurka och blanda den med fyra droppar citronsaft. Tillämpa den på drabbade områdena i ansiktet, låt verka i 15 minuter och skölj sedan med kallt vatten. Citronsaft har sammandragande egenskaper. Enligt hälso- och skönhets Guide webbplats kan astringents ta bort fett och minska kroppsutsöndringar.

Granatäpple och limejuice

Enligt I Love Indien hemsida, kan du blanda en msk. rostat, att pulver granatäpple huden med tillräckligt färsk limejuice göra en pasta. Applicera pastan till drabbade områdena, och låt verka i 15 minuter. Skölj av med hjälp av kallt vatten och en ren disktrasa.

Tulsi (Basil)

Basil, kallas Tulsi i ayurvedisk medicin, används för att behandla akne. Enligt ayurvediccure.com, kan du lägga till tre tsk. torkad basilika till en kopp kokande vatten, branta för 20 minuter, kyla, och gäller för drabbade områden med en bomullstuss.