XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

En baksmälla är vardaglig term för symptomen du känner efter drickande eller droganvändning. Symtom på baksmälla huvudvärk, yrsel, känslighet för ljus och ljud, illamående, aptitlöshet, skakningar, ökad törst och svårt att fokusera. Huvudvärk, illamående och törst är de vanligaste symptomen.

Det enklaste sättet att förhindra en baksmälla är att undvika överanvändning av alkohol eller droger, men om du tror att du kommer att overindulging, se till att du är väl hydrerad och utvilad, har nyligen ätit och undvika alltför mycket fysisk aktivitet, medan hänge. Tar detta försiktighetsåtgärder kan hjälpa till att förhindra eller åtminstone minimera symptom på en baksmälla.

Men om du befinner dig med en baksmälla, det finns gott om åtgärder. Nedan är några idéer.

Vila och vätskor

Det bästa botemedlet för en baksmälla är massor av vila och rikligt med vatten. När du har en baksmälla, din kropp saknas i högsta grad vätskor, och dricksvatten kommer rehydrera dig. Fruktjuice och sportdrycker (som Gatorade) rekommenderas också, eftersom de har elektrolyter som bidrar till att stabilisera blodkemi. Medan du vilar upp efter en baksmälla, undvika koffein, eftersom det torkar.

Har en Bloody Mary

En Jungfru Maria är din bästa insats här som fruktos, vitaminer och näringsämnen i tomatjuice och selleri stick kommer att hjälpa kroppen att återhämta sig. Men om du måste ha någon vodka, gör det en lätt Mary. Din kropp kommer att koncentrera sig på att hantera den nya alkohol, som tillfälligt bör minska din baksmälla symtom, men ett eller annat sätt, du kommer att få gå av vagnen och få släckt igen. Många svär vid kryddstark drycker och livsmedel för en baksmälla, som kryddor påskynda ämnesomsättningen och kan få dig att svettas ut alkoholen.

Träna

Om du kan hantera det, gå till gymmet eller hitta ett annat sätt att svettas är en stor baksmälla botemedel. När du får din kropp i rörelse och svettningar, kommer eventuellt överskott alkohol ur kroppen genom din svettkörtlarna. Men se till att dricka ungefär fyra åtta-ounce glas vatten innan du går till gymmet, annars kan du hamna uttorkad.

Naturläkemedel

Dricka te gjort med ingefära eller timjan bidrar till att minska illamående under alla omständigheter, och båda är bra val om du är bakfull. Förutom att göra illamående försvinner, kommer du att återfuktande din kropp. Honung är en annan populär lösning, men du måste ta en hel del av det --- två till sex teskedar om varje halvtimme tills du börjar känna bättre. Honung är hög kalium, som hjälper till att hålla alkoholbegär, och sockret hjälper kroppen snabbt metabolisera eventuella kvarvarande alkohol.

alka Seltzer

Alka-Seltzer har länge ansetts vara en nästan omedelbar baksmälla botemedel. Drick det när du vaknar upp och din baksmälla kan vara borta i mindre än en timme. Detta läkemedel har elektrolyter och är utformad för att behandla klassiska baksmälla symtom, inklusive huvudvärk, illamående och matsmältningsbesvär. Dessutom tar du den med vatten, hjälper dig att återfukta.

Fuits och grönsaker

Bananer är en longtime baksmälla bota när de är fyllda med kalium och elektrolyter. Kalium kommer bidra till att minska dina cravings för alkohol och det verkar lösa magen. Tomater och tomatjuice är en annan vinnare, eftersom de är höga i fruktos, som hjälper kroppen snabbt metabolisera alkohol kvar i kroppen. Vissa människor svär att sharonfrukter och rå kål hjälper avta huvudvärk symptom, medan en kombination av lime, socker och åtta uns av vatten kommer också att hjälpa höja blodsockret.

varningar

Medan du tar acetylsalicylsyra, ibuprofen eller acetomeniphin kan verka som en bra idé när du har en baksmälla, är det bäst att undvika dessa alternativ. När det blandas med alkohol, kan alla tre av dessa droger skada levern. Av varumärkena innebär detta hålla sig borta från Tylenol, Excedrin och någon form av aspirin.