XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Korsryggen Hurts Efter att ha suttit på en boll

Stabilitet bollar är ett populärt verktyg bland rehab yrkesverksamma, som länge har förstått och uppskattat bollen terapeutiska värde. Fitness instruktörer nu bollar i grupp fitness inställningar njuter hur de utmanar kärnan muskler samtidigt lägga variation till sina klasser. Den amerikanska Chiropractic Association berömmer boll, hävdar dess användning släpper naturliga smärtstill hämmare, vilket resulterar i smärtlindring hos vissa patienter. Ironiskt nog kan samma boll som terapeuter och fitness proffs använder för att förebygga och behandla ryggont orsakar - eller förvärra - smärta i nedre ryggen i vissa fall.

Bollen

När du sitter på en boll instabila yta, är din kärna muskler omedelbart utmanas. Musklerna i mage, rygg, bäckenbotten och höfter skrida till verket som en naturlig reaktion på känslan av instabilitet, åtstramning i ett försök att hjälpa dig hålla balansen. Som ett resultat, din kärna muskler - muskler som hjälper dig att upprätthålla korrekt hållning och balans --get ett träningspass. Även om du inte gör något mer än att sitta på en boll, kommer du att vara "aktivt" sittande. Din kärna muskler förblir aktivt när du justerar till bollen ständiga växling under dig, som erbjuder några kärn nytta.

kärna styrka

När det används genomgående som en del av fitness regimen, hjälper boll bygga kärnmuskelstyrka. En stark kärna är associerad med bättre hållning och balans, vilket kan bidra till bättre idrottsprestationer och skadeförebyggande. I en studie som redovisas i maj 2007 av "Journal of Strength and Conditioning Research," Forskarna drog slutsatsen att användningen av en boll för buken crunches aktiverar kärnan muskler mer dramatiskt - och bygger kärna styrka och stabilitet på ett effektivare sätt - än traditionella crunches .

Ryggsmärta Faktorer

Om du upplever smärta i nedre ryggen från att sitta på bollen, anser storlek och fasthet bollen, din hållning när man sitter och hur mycket tid du spenderar på bollen. Om du är överviktig, otjänliga eller ny stabilitet boll användning, undvika en boll som är för stor, för litet eller alltför fast. Du kan spänna din nedre ryggmusklerna som du kämpar för att hålla balansen på en boll som inte passar din storlek eller har för lite ge. När du sitter på bollen, bekräfta att överkroppen är staplade, med huvudet centrerad över din ryggrad och dina axlar direkt över höfterna. Dina höfter ska vara i nivå med - eller något högre än - knäna, bör låren köra ungefär parallellt med golvet och knäna ska vara över anklarna när du sitter på bollen. Om du har fastställt att du och din boll är en perfekt passform, men du fortsätter att uppleva smärta i nedre ryggen, skära ner på antalet minuter du sitter på bollen. Sitt bara en minut eller två, sedan successivt arbeta dig upp till 20 till 30 minuter per session, som din komfort nivå tillåter.

Redan existerande villkor

Om du har en historia av ryggont, tala med din läkare eller sjukgymnast om huruvida boll träning kan hjälpa - eller förvärra - ditt tillstånd. Om läkaren anser att du kan dra nytta av att arbeta med en boll, be honom att visa sin rätta användning och att utveckla ett anpassat program som kommer att lindra, snarare än att förvärra din smärta. Om bollen fortsätter att orsaka smärta, hitta ett alternativ, smärtfri metod för att träna din kärna.