XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur ska man gå på Living utan skuld och skam


När du känner skam eller skuld om något i ditt förflutna, är det svårt att tänka på något annat. I stället för att koncentrera sig på de positiva aspekterna av ditt liv, du fokusera på ett misstag du gjort i ditt förflutna. Även om det är normalt att känna skuld om en förseelser, låta känslor av skuld och skam ta över ditt liv kan lamslå dig mentalt och fysiskt. Lära sig strategier för att hantera din skuld så att du kan leva ett lyckligare liv.

Instruktioner

1 Bestäm orsaken till dina skuldkänslor. Skriv ner de saker som orsakar din skuld, såsom inte spendera tillräckligt med tid med dina barn eller säga något sårande till en kär. Bestäm hur skyldig du känner varje ärende och varför du känner så.

2 Ta ansvar och gottgöra. Om din skuld är om något du kan styra, ta ansvar för dina handlingar kan göra att du mår bättre. Till exempel, om du känner dig skyldig för att säga en sårande kommentar till en vän, be om ursäkt till din vän personligen. Säg till honom att du är verkligen ledsen för vad ni sa och att du inte menade att skada honom.

3 Lär av dina misstag. Om du uppmärksam på din tidigare beteende, kan du förhindra att göra något du ångrar i framtiden. Till exempel, om du skadar din väns känslor, tänka innan du öppnar munnen.

4 inte tala negativt om dig själv. Sluta att påminna dig om saker du "borde" eller "inte" har gjort. Inse att det förflutna är det förflutna, och bostad på den kommer inte att göra situationen bättre. Istället för att leva med orealistiska standarder någon inställd för dig, ställa dina egna normer.

5 Söka stöd om dina skuldkänslor inte försvinner. Prata med en pålitlig familjemedlem eller vän om hur du känner. Om du inte känner dig bekväm att prata med någon du känner, prata med en professionell terapeut eller religiösa rådgivare. Hon kan hjälpa dig komma till rätta med din skuld och lära dig sätt att släppa det.