XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Nutrition Fakta för filippinska Squash Frön


Om stuvad med kokosmjölk för populär maträtt, Ginataang Kalabasa eller bakas i kakor med nötter och russin, squash, eller kalabasa, är ett mångsidigt del av filippinska köket. Många är bekanta med smaragdgröna eller bränn sienna färgade grönsaker försörjning av vitaminer och mineraler. Men inte kasta dessa frön --- de håller värdefulla hälsofördelar samt.

Bakgrund

Kalabasa (Cucurbita maxima Duchesne), är den filippinska namn för squash, som växer i Mindanao, Cagayan dalen och olika delar av landet. Traditionella lösningarna inkluderar squash pastor för giftiga insektsbett och kataplasmer för tillstånd såsom sår och bölder.

Grödor och sorter

Den vegetabiliska växer året runt, men frodas i varma, torra klimat. Fröna har en avlång form och är ca 1,3 cm lång. Kalabasas varierar i färger, storlekar och former. Vissa sorter inkluderar Batac och Davao Golden.

Kalabasa är en populär varma årstiden skörd av filippinska bonden: Det kräver minimal skötsel och finansiell utgång men ger rikligt. Uppskattningsvis 2 till 2,5 kg rekommenderas för plantering en hektar (ytenhet i det metriska systemet motsvarar 10.000 kvadratmeter eller 2.471 tunnland). Den genomsnittliga avkastningen per hektar är 50 till 80 ton beroende på väder, sort och underhåll, konstaterar Jesse Dagoon i sin bok "School Trädgårds och grönsaksproduktion."

Kalabasa frön planteras 2:58 per kull. Det finns cirka 20.000 kullar i en hektar. När planterats, tar det fem till sju dagar för utsäde att gro.

Kalabasa Hälsofördelar

Kalabasa är en källa till vitamin A och B. En grupp filippinska skolbarn som konsekvent åt gula och gröna blad karoten rika grönsaker, såsom squash, restaurerade låga vitamin A koncentrationer tillbaka till normala nivåer, enligt en 2007 gemensam studie av Tufts universitet och nutrition Center i Filippinerna.

Skotten och blommor av kalabasa innehåller järn, kalcium och fosfor. En studie av forskare från University of the Philippines 2000 fann att spinasterol, en ingrediens i squash blommor, stoppade förekomsten av hudtumörer med mer än 55 procent.

Kalabasa frön näringsvärde

Kalabasa frön är hög på essentiella fettsyror. Dessutom de innehåller saponin, en växt detergent som minskar kolesterolhalten i blodet och stannar tillväxten av cancerceller. Som ett alternativ lösning, tjänar fröet olja som en nerv tonic. Kalabasa frön kan malas till pasta eller intryckt i vegetabilisk olja.

Komplementär Medicinal Cure

Fröna är ett diuretikum (ökar urinutsöndring) som bekämpar urin sjukdom och en inälvsmask som frigör bandmaskar från kroppen. I hans 1980 handbok, "Philippine Medicinalväxter i allmänt bruk: Deras Phytochemistry och farmakologi," medicinsk antropolog Michael L. Tan indikerar att kalabasa frön kan framställas ensamma eller med socker vatten eller mjölk.

överväganden

Undvika att konsumera kalabasa om genomgår njur behandling. Enligt Filippinerna "National Kidney och Transplant Institute, kan äta höga fosfor livsmedel orsaka hud klåda och försvaga njurfunktionen för vissa individer. Rådgör med en läkare innan du dricker kalabasa om du är mottagliga för detta villkor.