XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Anställda registrera dig för hälsofördelar genom sina arbetsgivare. Som medarbetare gå igenom de olika vårdalternativ som erbjuds, de kämpar för att förstå skillnaden. Dessa anställda behöver svar på sina frågor för att välja rätt vård fördel för dem.

Är hälsomässiga fördelar Beskattningsbar?

Anställda som deltar i arbetsgivare sponsrade hälsa bestämda planer skörda många fördelar. De får försäkringsersättningen medan endast betalar en del av premien. Arbetsgivaren betalar den återstående kostnaden. Den anställde har enkel tillgång till planen, bara inskrivna under företagets öppna registreringen period. Den anställde har också de skatteförmåner som utges genom att köpa sjukförsäkring genom sin arbetsgivare. Företaget drar den anställde del av premien från sin beskattningsbara inkomst.

Är Graviditet en redan befintlig skick?

Individer som förenar en anställd hälsofördelar program kan undra om tidigare sjukdomar och om försäkringen kommer att betala för vissa villkor. Försäkringsbolagen kan titta på de senaste sex månaderna av en individs medicinska journaler för att avgöra om den försäkrade lider av en redan befintlig skick. Om individen inte lider av en redan existerande tillstånd, kan försäkringen förnekar täckning för detta villkor under 12 månader. Under HIPAA lagar, är graviditet inte en redan befintlig skick.

Vilken typ av sjukförsäkringen kvalificerar anställd att öppna en hälsa sparkonto?

För att öppna en hälso sparkonto, måste den anställde skriva in sig i en hög självrisk sjukförsäkring plan. En hälsoplan hög självrisk kräver den försäkrade att nå en stor mängd sjukvårdskostnader som betalas ur fickan. Den hälso sparkonto ger arbetstagaren rätt att bidra med pengar skattefritt in på kontot. Pengarna förblir skattefria så länge den anställde behåller pengarna på kontot eller använder medel för sjukvårdskostnader.

Vad är skillnaden mellan en Health Savings Account och en flexibel Spending konto?

Både hälsa sparkonton och flexibla utgifterna konton tillåter den anställde att lägga undan pengar för att betala medicinska kostnader. Anställda måste använda medel som investeras i flexibla utgiftskonton i slutet av året eller kommer de att förlora de återstående dollar. Hälsa sparkonton tillhör den anställde om de använder pengarna under året eller inte.

Vad händer med min hälsofördelar om jag lämnar mitt jobb?

Anställda som förlorar hälsofördelar som en följd av förändringar sysselsättning har rätt att fortsätta täckning genom den konsoliderade Omnibus Budget Reconciliation Act, eller COBRA. Detta ger tidigare anställda tillgång till samma förmåner som de fått medan anställda. Individer som använder COBRA förmåner kan krävas för att betala hela kostnaden för premien.