XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur kan vi minska magen Gas Efter att ha ätit

Gas i magen orsakas vanligen genom att svälja luft medan man äter och vid nedbrytning av mat i tjocktarmen. Vissa livsmedel såsom bönor, päron, broccoli, svamp, mjölk, fullkorn och äpplen kan bidra till gas. Gemensam gas symtom gasbildning, rapningar, uppblåsthet och buksmärta och obehag. Eftersom gas kan vara allvarliga och försvagande, är det viktigt att förstå hur man bli av med det efter att ha ätit.

Steg 1

Sitt rakt när du äter för att minska buktryck och hjälpa till att lindra uppblåsthet och gas.

Steg 2

Gå runt efter att ha ätit. Moving hjälper till med matsmältningen och kan minska gas och väderspänning som inträffar efter måltiderna.

steg 3

Drick en stark kopp pepparmintste omedelbart efter din måltid. Pepparmint hjälper slappna av musklerna i matsmältningssystemet, vilket gör det möjligt för smärtsamma gas att passera lättare.

steg 4

Ät livsmedel med probiotika i det såsom yoghurt, misosoppa eller kefir. Probiotika är naturliga bakterier som bidrar till att minska gas. Du kan också hitta probiotika i tillägg form.

steg 5

Ta en matsmältningsenzymet komplement, som hjälper kroppen att smälta och bryta ner mat mer ingående.

steg 6

Pop en over-the-counter läkemedel som syftar till att bidra till att minska gas, såsom alfa-galaktosidas eller simetikon. Laktos droppar och tabletter kan också hjälpa gasrelaterade till laktosintolerans.

varningar

  • Se din läkare om gas symtomen förvärras eller åtföljs av kräkningar, viktminskning eller diarré. Dessa kan vara tecken på ett mer allvarligt medicinskt tillstånd som colon irritabile.

tips

  • Förhindra framtida episoder av smärtsam mage gas genom att tugga maten ordentligt innan du sväljer den. Tugga väl bryter mat i mindre partiklar som är lättare för kroppen att smälta.

Saker du behöver

  • pepparmintste
  • Probiotiska-rika livsmedel såsom yoghurt eller kefir
  • Matsmältningsenzymet kosttillskott
  • Over-the-counter gas medicinering