XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Att få en höftledsoperation kan vara svårt. Smärtan som kommer efter någon operation är svårt att leva igenom, men promenader varje dag på en ny höft är ännu svårare. Lyckligtvis kan många Pilates övningar hjälpa till att behandla din höft smärta. Pilates övningar arbeta dina höfter, ben och magmusklerna. Dessa bör ske gradvis och öka regelbundenhet och intensitet som din höft klackar.

sido sparkar

Denna övning kan göras i en stående eller liggande läge. Om stående, hålla benen höftbredd. Andas djupt och slappna av. Sakta lyfta höger ben från kroppen. Du bör inte flytta den mer än ca 45 grader. Håll den i minst fem sekunder, men inte mer än 10 bara hålla det så länge du känner dig bekväm. Sakta sänka benet. Gör detta 8 till 10 gånger för varje ben. Om du fortfarande har problem, ligga ner. Vila en kudde mellan benen för att hålla dem något isär. När du känner dig bekväm att göra detta regelbundet, lägga till små fotled vikter. Dessa hjälpredor stärka höftleden och balansera din kärna muskler.

stol stativ

Stol står är användbar för dem som inte har styrkan att stå under långa perioder. Börja med att sitta i en stol. Stolen ska vara bekväm eftersom du kommer att vara i det på ett tag. Med hjälp av armarna på stolen, långsamt stå upprätt. Stå i 5 till 10 sekunder, och sedan sänka dig långsamt till en sittande ställning. Sitt inte mer än fem sekunder och sedan stå upp igen. Försök att göra åtminstone 10 av dessa en dag, men inte tvinga dig själv. Helt enkelt göra så många du kan. Om du inte kan göra alla 10 på en gång, helt enkelt försöka göra dem hela dagen. Denna övning fungerar din nya höften sakta men försiktigt.

Tå och häl Höjer

Tå och häl höjningar kan hjälpa till att bygga upp styrkan i vaderna och höfterna efter plastik. En klack höjning kräver att du stå på kanten av ett steg. Håll på en vägg, Reling, eller sockerrör för stöd. Varje häl ska hänga över kanten på steget något. Sakta höja hälen på vänster ben tills du är på tårna. Håll denna ställning i fem sekunder och sedan lägre. Gör samma sak med ditt vänstra ben. Do 10 för varje ben. Tå höjningar liknar häl höjer utom gjort i omvänd ordning. Häng tårna från framsidan av steget och långsamt flytta din vikt i hälarna när du lyfter tårna. Håll i fem sekunder, lägre, och upprepa upp till 10 gånger. Gör samma sak för det motsatta benet.