XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Parasiter kan drabba vem som helst - barn eller vuxna. De flesta fall av parasiter hos barn orsakas av maskar. Patogena organismer står för de flesta fall av parasiter hos vuxna och kan inkludera de som orsakas av streptokocker bakterier till de som orsakas av Giardia. Förstå symptom på parasiter eller parasitangrepp bör föranleda individer att söka omedelbar medicinsk behandling.

abdominal Obehag

Vanliga tecken och symtom på en parasitinfektion eller angrepp inkluderar magbesvär såsom smärta eller kramper. Smärta kan vara tråkig och bultande eller skarpa och stickande. Uppblåsthet eller utspänd buk eller svullnad kan också noteras.

Förändringar i kost och aptit

Vissa människor upplever parasiter kommer att vinna eller förlora vikt utan uppenbar anledning. Andra märker en tydlig förändring i aptit, beroende på parasiten och dess effekt på kroppen. Till exempel, i fallet med maskar som ingest blodet från tarmen, kan en person känna illamående eller listless på grund av anemi. Dålig matsmältning, yrsel och skakningar som orsakas av låga blodsockernivåer förekommer ofta i de infekterade med bandmaskar.

digestive frågor

Många typer av parasiter, inklusive maskar eller encelliga protozoer, kommer att orsaka matsmältningsproblem, såsom diarré, irritabel tarmsjukdom, magkramper, uppsvälldhet och förstoppning. Blodig avföring är alltid ett tecken på att något är fel. Rektal blödning kan även förekomma som irritation slemhinnan i analkanalen som orsakas av närvaron av masken aktiviteten blir uppenbar.

hudförändringar

En av de vanligaste tecknen på många mask angrepp, särskilt rundmaskar och springmask (trikiner), är intensiv klåda. Många barn kommer kliar runt könsorganen och anala området som maskar reser naturligt nedåt. Vissa barn och vuxna upplever också hudutslag.

Ytterligare symptom på parasiter

Ytterligare symptom på parasitinfektioner eller angrepp inkluderar kronisk trötthet om villkoret inte behandlas i tid, liksom huvudvärk och en låg feber. För vissa, allmän värk och smärta är vanliga som parasiter göra sig hemmastadda och bryter många nödvändiga näringsämnen från kroppen.