XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Varför får jag ont i magen efter att jag äter rapsolja?

Canolaolja är en av de mest använda matlagningsoljor. Canolaolja har ansetts som ett av de hälsosammaste oljor för att använda för matlagning eftersom den är låg halt av mättat fett och högt innehåll av omättat fett. Dock kan rapsolja orsaka magont för en av flera skäl.

Canola Oil Allergi

Du kan vara allergisk mot rapsolja. En allergisk reaktion mot mat uppstår när kroppen överreagerar och sätter igång ett immunsvar mot något som inte är riktigt skadligt för kroppen. Nyckel reaktioner uppvisade är nässelutslag, väsande andning och en hes röst. Andra symptom kan inkludera, men är inte begränsade till diarré, magkramper och buksmärtor. En allergisk reaktion kommer att upplevas inom två timmar efter konsumerar livsmedlet.

mögel Förorening

Livsmedel som bakas använder rapsolja kan utveckla mögel snabbt. Om du har en allergi mot mögel, kan vad verka som en allergisk reaktion mot rapsolja kan visserligen vara en allergisk reaktion mot formen. Magsmärtor vanligen ingår i denna allergisk reaktion. Andra livsmedel som dokumenteras för att främja en miljö för mögel inkluderar jordnötter och majs. Om du har en allergi mot mögel, kan utveckla magbesvär med dessa livsmedel också.

Nedbrytning av fett

Kanolaolja, liksom alla oljor, är en fettrik substans. Din kropp tar längre tid att smälta fett än vad det gör kolhydrater och proteiner. Fetter bromsa digestion och tömning av magen. Detta bromsar också gasbildning i mag-tarmkanalen. Detta kan resultera i uppblåsthet. Uppblåsthet är ofta åtföljs av magsmärtor. Du kan förbruka för mycket fett om du äter en hel del livsmedel stekta i rapsolja.

tips

Håll en matdagbok för ett par veckor. Spela allt sak du stoppar i munnen, för att inkludera drycker och mediciner. Observera också de tider då du konsumerar dem. Sedan skriva ner de tider som du upplever buken upprörd. Ta denna dagbok för din vårdgivare att hjälpa dem att få en klarare bild av vad problemet kan vara. Du kan också helt avstå från rapsolja för en tid och se om magbesvär avtar.