XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Löpning & amp; fotvårtor

Plantar vårtor är en smärtsam och ihållande problem för löpare som lider av dem. De orsakas av ett virus som penetrerar fotsulan. I löpare, detta virus finner typiskt sin väg genom skadade delar av foten, eller områden som tål upprepad stress. Fuktiga platser som omklädningsrum, pooler och duschar där huden rester finns kvar bakom är oftast där plantar vårtor sprids.

Identifiering

Plantar vårtor är ofta misstas för liktornar eller förhårdnader, och det omvända är ibland sant, enligt Dr. Stephen Pribut, en podiatric idrottsmedicin specialist i Washington, DC Alla misstänkta tillväxt på fotsulan bör undersökas av en specialist, eftersom identifiering kan vara svårt. Liknande liktornar och valkar, vårtor är i huvudsak plan. Men fotvårtor har en mer definierad perifer gräns, är i allmänhet grå och är översållade med svarta fläckar, vilket tyder på blödning. Plantar vårtor kan växa till mer än en tum i diameter om de lämnas obehandlade och kan spridas.

Förebyggande / Lösning

Några enkla förebyggande åtgärder kan hjälpa dig att undvika plantar vårtor. Sandaler eller skor i allmänna utrymmen, undvika promenader barfota i fuktiga områden såsom omklädningsrum och pooler, undvika direkt kontakt med vårtor du kan ha på andra delar av kroppen med undersidan av foten, hålla fötterna rena och torra och snabbt ta itu med eventuella förändringar i huden är alla effektiva metoder för förebyggande.

Egenvård

Egenvård är i allmänhet inte rekommenderas, eftersom plantar vårtor lätt kan misdiagnosed. Men om du är säker på att du har plantar vårtor, några over-the-counter preparat finns. Dessa produkter innehåller syror som förstör hudceller. Vissa löpare kan även köra med fotvårtor med sura preparat och tillämpa trampdynorna som höjer huden runt vårtan att avlasta trycket.

kontor Behandling

Specialiserade behandlingar av fotvårtor varierar. Ett ofta förekommande tillvägagångssätt är användning av en syra beredning, såsom salicylsyra, i kombination med noggrann trimning av vårtan. I mer extrema fall, har specialister vänt sig till kirurgiskt avlägsnande, elektriska förstörelse, frysning eller laser hårborttagning.

överväganden

Om den lämnas obehandlad kan plantar vårtor bli en enorm huvudvärk för en löpare och även leda till utökad tid borta från vägarna eller löpband. Pribut råder söker professionell rådgivning för vårtor, särskilt om de kvarstår, sprider sig eller orsaka någon smärta. Diabetiker och personer med cirkulations, immunologiska eller neurologiska problem bör undvika själv behandling med syrapreparat.