XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Sjuksköterskor som är fascinerad med rättssystemet och brottsutredning, eller de som dras till att hjälpa offer för sexuella övergrepp, missbruk eller andra våldsbrott, kan vara intresserade av den kriminaltekniska omvårdnad. Denna relativt nya yrke skapar en länk mellan hälso- och straffrättsliga system.

Identifiering

En rättsmedicinsk sjuksköterska har specialiserat utbildning i bevis insamling, straffrättsliga förfaranden, rättslig vittna, och behandla brottsoffer. Den vanligaste arbetet för en rättsmedicinsk sjuksköterska behandlar sexuella övergrepp offer och samla bevis för utredning. Att bli en certifierad sexuella övergrepp sjuksköterska examinator (SANE) är den typiska startpunkten för en karriär inom rättspsykiatrisk vård. Sanes är mycket eftertraktade, eftersom Förenta staternas Department of Justice konstaterar att över 262.000 sexuella övergrepp på kvinnor förekommer årligen.

Fungera

Forensic sjuksköterskor bistå brottsbekämpande myndigheter i brottsutredning för andra incidenter också, inklusive oavsiktliga skador och dödsfall, mord, självmordsförsök, jobbrelaterade skador, våld, barnmisshandel och övergrepp mot äldre. Som med sexuella övergrepp fall, de behandlar brottsoffer för trauma och skada, och samla bevis. De dokumenterar skador från våld med kriminaltekniska fotografering, och utvärdera eventuella misstänkta skador. Till exempel, ett barn med en bruten arm, eller en kvinna som anger att hon bröt näsan genom att falla ner, vara måste utvärderas med avseende på möjligheten att någon skadades dem avsiktligt.

Funktioner

De flesta kriminaltekniska sjuksköterskor arbetar på sjukhus akutmottagningar. De arbetar även på kliniker, kvinnojourer, åklagarmyndigheterna, psykiatriska kliniker och försäkringsbolag. De kan kallas att hjälpa till katastrofscener, där de svarar på akuta medicinska behov, hantera post-trauma nöd, och arbetar för att behålla tjänster för hela samhället. En del arbete i kontor läkare och rättsläkare, samla bevis under obduktioner. Forensic sjuksköterskor kan fungera som 24-timmars jour fristående entreprenörer.

överväganden

Forensic sjuksköterskor arbetar också som juridiska sjuksköterska konsulter och de som fullföljer en tvåårig paralegal grad utöver en Bachelor of Science registrerade nursing grad kommer att kunna arbeta med brottsbekämpning och advokater undersöker fallet fakta och samla in information om relaterade lagar, domstolsbeslut och juridiska artiklar. Vissa kriminaltekniska sjuksköterskor gå på för att få en juristexamen.

Historia

Den första nationella konvent för Sanes ägde rum 1992, där deltagarna skapade begreppet "rättspsykiatrisk vård." Från denna första monteringen, sjuksköterskorna skapat International Association of Forensic sjuksköterskor, som hade över 3200 medlemmar som av 2008. Forensic omvårdnad officiellt erkänd som en specialitet av American Association of Nurses 1996.