XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

För att vara berättigad till plasma, behöver din järn-nivå är inom ett godtagbart intervall. Att ha en låg järn nivå kommer skjuta dig från plasma. Det finns saker du kan göra för att bidra till att höja din järn nivå så att du kan få en lyckad plasma.

Instruktioner

1 Ta reda på hur mycket järn du får varje dag. Det uppskattas att över 60% av kvinnorna inte får tillräckligt med järn. Läs livsmedelsmärkning och gör det ditt mål att få minst 18 milligram järn per dag, vilket är den rekommenderade mängden. Om etiketter nämna järn i procent, lägga upp dem tills du har 100%. Undvik att dricka kaffe, te eller mjölk när man äter mat rik på järn, eftersom de sakta ner upptaget av järn. C-vitamin hjälper järnet absorbera bättre, så överväga ett glas fruktjuice eller äta C-vitamin livsmedel tillsammans med de livsmedel som innehåller mycket järn.

2 Välj spannmål med hög järn, såsom strimlad vete, Cheerios, Life, eller totalt, för att nämna några. Totalt har 18 mg. av järn, en stor hjälp för att öka din järnnivå för plasma!

3 Ät mörkgröna grönsaker, såsom spenat, broccoli eller mangold. Lägg nötter, bönor, russin, plommon eller aprikoser till din diet.

4 Lägg till tonfisk, ostron och andra typer av fisk till din kost. Dessa är också utmärkta val att ta med din järnnivå upp till en godtagbar nivå för plasma.

5 Konsumera magert rött kött, nötkött eller lever. Köttfärs har 3,9 mg. av järn och lever (inte förvånande) är en utmärkt källa till järn med 7,5 mg.

6 Betrakta ett multi-vitamin med 100% av det dagliga järn. När människor blir äldre kan de inte absorbera järn också. Lägga till en järn piller är ett bra alternativ om du hittar äta järn packade livsmedel verkar inte höja din järnnivå mycket. Var noga med att ta vitaminer med mat, annars kan de orsaka magbesvär.

Tips

  • Med så många olika järn packade livsmedel, bör det vara lätt att hitta något som du kan lägga till för att öka din järnnivåer, förbättra din hälsa och leda till framgångsrik plasma!
  • Kontrollera livsmedelsmärkningen för mängden järn i varje livsmedel. Olika märken av samma mat kan ha olika nivåer av järn.
  • Undvik att få för mycket järn. Ta järntabletter om din järn är låg.