XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Biverkningar av Yasminelle Pill


Yasminelle är ett p-piller med en låg dos av estradiol, ett syntetiskt östrogen, och drospirenon, ett syntetiskt progesteron. Drospirenon är närmare naturligt progesteron än de syntetiska progesteroner som används i andra p-piller.

Eftersom Yasminelle använder en mycket låg dos av hormoner, är du mindre benägna att utveckla biverkningar än du skulle om du tar mer potenta p-piller. Ändå biverkningar är möjliga, särskilt under de första månaderna efter påbörjad piller.

initiala symptom

Yasminelle fungerar genom att göra dina hormonnivåer som liknar vad de skulle vara under graviditeten, som förhindrar ägglossning och förändringar i livmoderslemhinnan. Det kan tyvärr också orsaka ömhet i brösten, humörsvängningar, huvudvärk, observation och illamående. Dessa symtom försvinner inom tre månader när kroppen anpassar sig till de hormoner.

hjärt-kärlsjukdom

Ta extra östrogen sätter dig på en högre risk för koagulation, vilket kan leda till hjärtinfarkt och stroke. Eftersom Yasminelle har en mycket låg dos av estradiol är något säkrare än piller med högre belopp. Men ändå, om du är en rökare över 35 år eller har en historia av hjärt-kärlsjukdom, bör du allvarligt överväga att använda en annan form av preventivmedel.

cancer

Enligt Mayo Clinic, med drospirenon och östradiol ökar risken att utveckla cancer i urinblåsan och leukemi. Studier av sambandet mellan p-piller och bröstcancer är entydiga, men det är viktigt att ha regelbundna mammografiundersökningar och utföra månatliga själv undersökningar medan du är på Yasminelle. Rapportera alla ovanliga klumpar eller utsläpp till din läkare omedelbart.

hypertoni

P-piller ökar risken för att utveckla högt blodtryck. Har ditt blodtryck kontrolleras regelbundet när du tar Yasminelle att se till att den uppehåller sig i ett sunt spann. Om du redan har högt blodtryck, kan Yasminelle inte vara för dig. Tala med din läkare om alternativa former av preventivmedel.

Allvarliga biverkningar

Om du tar Yasminelle eller någon annan typ av p-piller, det finns vissa biverkningar som du behöver för att hålla utkik efter. Använda förkortningen "värk" att komma ihåg dem: buksmärtor, bröstsmärtor, huvudvärk, ögonproblem och svår smärta i benen. Mild kramper och tillfällig huvudvärk är inte en orsak till oro, men om du upplever svåra symtom måste du omedelbart kontakta din läkare.