XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kosttillskott för barn med sensorisk integration Problem

Sensorisk bearbetning störning, eller SPD, är ett tillstånd där hjärnan är inte kan hantera olika typer av meddelanden mottagna genom sinnena. Sjukdomen drabbar de fem sinnena - syn, hörsel, känsel, lukt och smak - liksom vestibulär funktion och proprioception, som är en persons medvetenhet om sin kropp i miljön. Det är ibland förknippas med autism och kan leda till störande beteenden såsom repetitiva rörelser, uppmärksamhet underskott och beteendeproblem. Vissa kosttillskott kan vara till hjälp för barn med detta tillstånd.

Omega-3 fettsyror

Fisk och fiskolja är bra källor till omega-3-fettsyror, som kan hjälpa ett barn med sensorisk bearbetning störning. Omega-3-fettsyror bidra till att stödja hjärnans utveckling och normal hjärnfunktion. Dessutom är dessa essentiella fettsyror är viktiga för att bearbeta visuella signaler, som kan påverka barn som är alltför känsliga för visuella stimuli från omgivningen. Du kan få omega-3 fettsyror genom vissa typer av fisk, och de är också tillgängliga över disk som kosttillskott.

Kalcium och vitamin D

Vissa föräldrar har haft framgång med vete-fri och kasein-fri kost för att hjälpa till med symptom på SPD i samband med autism. Gluten - det protein som finns i vete, råg och korn - och kasein - det protein som finns i mjölk och mjölkprodukter - kan ha en inverkan på tarminflammation i ett tillstånd som kallas läckande tarm syndrom. Eliminera livsmedel med dessa typer av proteiner kan minska symptomen på autism och sensoriska bearbetning oordning. Däremot kan barn som inte äter dessa typer av livsmedel behöver extra vitamintillskott, såsom kalcium och vitamin D, som kan saknas i sin kost.

Magnesium och B-6

Magnesium är en typ av mineral viktiga för att överföra nerv meddelanden mellan hjärnan och kroppen. Låga nivåer av magnesium kan vara associerad med en ökning av sensoriska bearbetningsproblem om nerv sändningar förekommer alltför långsamt. Dessutom kan magnesium arbetar för att försvara nervsystemet blir alltför överstimulerade, vilket kan vara ett problem för personer med sensoriska bearbetning sjukdom. Magnesium behöver vitamin B-6 för absorption, så att kombinera de två näringsämnen kommer att maximera effekten av denna typ av tillägg.

överväganden

Om ditt barn har fått diagnosen SPD, prata med din läkare om vilka typer av kosttillskott som kan hjälpa till med detta villkor. Vissa föräldrar har haft framgång med att ge sina barn tillskott för att minska negativa symptom på SPD, men tillskott är inte nödvändigtvis ett botemedel för detta tillstånd. Din läkare eller en näringsspecialist kan vägleda dig mot de typer av näringsämnen ditt barn behöver för sin situation.