XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Normal avföring är bruna. Om du märker blod på toalettpapper efter torka eller se att du har gått svarta eller röda stolar, kan det vara ett symptom på ett medicinskt problem som bör diskuteras med din läkare.

orsaker

Enligt National Institutes of Health, kan ett antal problem orsaka blod slem i avföringen, vissa mer allvarliga än andra. Dessa problem inkluderar blödningar i matsmältningssystemet, hemorrojder, sprickor i huden på anus och ändtarmscancer.

Diagnos

Läkaren kan utföra flera tester för att ta reda på vad som orsakar blodig avföring, inklusive en fysisk undersökning, ett blodprov eller en koloskopi.

Behandling

Medan behandling varierar av problemet orsakar blodig avföring, kan du behöva läggas in på sjukhuset för att få en blodtransfusion eller andra behandlingar, beroende på hur allvarligt du blöder.

Förebyggande

Det finns några saker du kan göra för att förebygga de problem som orsakar blod slem i avföringen. Enligt NIH, bör du äta livsmedel rika på fibrer, undvika överdriven användning av antiinflammatoriska läkemedel och dricka med måtta.

överväganden

Avföring med klarröda blod tyda på ett problem i tjocktarmen eller ändtarmen. Pallar svart med blod betyda att det finns ett problem med matstrupen eller magsäcken.