XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man tar bort rost från taket


Ofta köper ett tak rost från metall fixturer såsom antenner eller skorstenar. En husägare kommer inte att kunna ta bort rost med en vanlig rengöringslösning och makt bricka ensam. Stegen nedan hjälper alla husägare framgångsrikt och säkert ta bort rost från ett tak.

Instruktioner

1 Först av allt, samla in och förbereda dina leveranser. Var noga med din trädgårdsslang är tillräckligt lång för att nå taket och har en sprayanordning eller använda en makt bricka. Bär halkfria skor eller stövlar för att förhindra halka på våta takpannor. När lutar stegen mot taket, se till att den står på jämnt och stegen robust innan du försöker klättra upp på taket. Sätt på dig gummihandskar innan hantering av oxalsyra koncentrat och blanda rengöringslösning.

2 Blöt ner hela rostiga området med slang så att vattnet för att dämpa ytan. När vattnet har dämpat bältros, spraya oxalsyra koncentrat på hela ytan och låt det sitta i fem minuter innan du sköljer noga med vatten. Var noga med att hålla oxalsyra i sin koncentratform.

3 Det slutliga steget involverar rengöring av hela takytan; annars kommer ditt tak innehålla en påfallande blekmedel plats. Varje tak rengöringslösning kommer att ha olika tillämpningskrav, så se till att läsa etiketten. Om lösningen kräver skura, prova att använda en makt bricka eftersom detta kommer att spara tid och ryggvärk.

Tips

  • Oxalsyra tar bort rost från nästan alla ytor, inklusive asfalt, cement, trä och puts.
  • Du kanske vill täcka alla växter nedan med målar plast som oxalsyra och rengöringsmedel kan skada eller döda dem.
  • När du tar bort rost från trä, använder oxalsyra på hela ytan som syran bleker träet.