XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Definition

Hjärta bypass förfaranden, även känd som koronar bypass-operationer eller kranskärlsbypasstransplantat (CABGs), låt din kirurg att skapa en annan väg runt hindras kranskärl genom ympning nya blodkärl i deras ställe. Hon får använda vener eller artärer från bröstet, ben eller arm under förfarandet. Typiskt, kirurgen ersätter tre eller fyra kransartärer på en gång i ett förfarande som kallas tredubbla eller fyrdubbla bypass.

Under ett hjärta bypass, är en hjärt-lungmaskin som används för att stoppa hjärtat från att slå, skapa en oblodig fält för kirurgen och avleda blodflödet tills nya förbifarten är på plats. Den hjärt-lungmaskin, även kallad en pump, tar över från ditt eget hjärta och lungor genom att pumpa syresatt blod i hela kroppen.

Hur Heart Bypass Works

Hjärtats kranskärl är blodkärl som täcker ytan av hjärtat och tillhandahållande syre och näring till den glatta muskulaturen i hjärtat. Kranskärlssjukdom (CAD), annars känd som ischemisk hjärtsjukdom, lämnar avlagringar som kallas plack på väggarna i dessa blodkärl. Med tiden kan en kranskärls bli antingen delvis eller helt blockerad, saktar ner eller till och med stoppa tillförseln av blod till området för hjärtmuskeln det tjänar. När du tränar eller utöva själv på andra sätt, behöver du mer syrerikt blod att strömma till ditt hjärta. När ett kranskärl är skadad och kan inte ge det blod, kan du ha bröstsmärtor och andnöd. Om bristen på syre är tillräckligt stor eller varar tillräckligt länge, kan du ha en hjärtinfarkt, eller hjärtattack.

Heart bypass rutiner gör det möjligt för kirurgen att använda blodkärl från andra ställen i kroppen för att skapa nya vägar för blodet att strömma till den skadade hjärtvävnaden. I stället för att förlita sig på den störda kranskärl för näringsämnen och syre, hjärtmuskeln erhåller dem genom nya blodkärl. De skadade celler läker inte, men en lyckad hjärtbypassförfarande kommer att förbättra din livskvalitet och underlätta en mer aktiv livsstil.

Hålla hjärta Friska

Medan hjärtbypassförfaranden gör ett bra jobb med att ge syresatt blod till tidigare skadade delar av hjärtat, de inte korrigera det underliggande problemet. Det finns ett antal modifierbara livsstilsfaktorer som kan påverka risken för upprepade kranskärls hinder. För att hålla dina kranskärl friska och undvika ytterligare hjärtbypassoperation, hålla sig till en hjärt-hälsosam kost och få regelbunden aerob träning. Också eliminera CAD riskfaktorer som rökning, högt blodtryck, högt blodsocker och högt kolesterol.