XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man gör med hostmedicin


Hostmedicin och andra oanvända läkemedel är ett bekymmer när de avyttras ner i toaletten, avlopp eller handfat. Deras rester har potential att förorena grundvattnet, floder, bäckar, sjöar och hav, som kan påverka fisk och andra vattenlevande organismer. Därför US Fish and Wildlife Service, American Pharmacists Association och Pharmaceutical forskning och Manufacturers of America finnas råda konsumenter att göra sig av hostmedicin och liknande mediciner på ett säkert sätt som skyddar jordens ytvatten.

Instruktioner

1 Undersök hostmedicin. Om det har stelnat eller delvis stelnat, blanda i lite vatten och skaka den för att hjälpa till att lösa det. Du kan behöva sätta handtaget av en sked eller en skruvmejsel i flaskan för att bryta upp den torkade hostmedicin först.

2 Häll den vätskeformiga medicinen i en plastpåse som är förseglingsbart, såsom en som används för förvaring av livsmedel.

3 Lägg till något fast, såsom smuts, kaffe eller te grunder, sand eller kattsand, till hostmedicin för att göra det tjocka, oätliga och oattraktiv husdjur, barn och även vuxna.

4 Förslut påsen och kasta den i ditt dagliga hushållssoporna. Försegla flaskan samt och kasta ut eller återvinna den. Var noga med att ta bort etiketten först eftersom det har personlig information om det. Blötläggning flaskan i vattnet först kommer att hjälpa.

Tips

  • Fråga apotekspersonalen om det finns en kommande recept återtagande dag sponsras av Enforcement Agency Drug. Du kan lämna din hostmedicin och andra oanvända läkemedel vid specifika avlämningsplatser platser på den dagen, om så önskas.