XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Feber Antal småbarn

Ditt barn kommer till dig, ropar i mitt på dagen. Hans kinder spolas och hans ansikte känns varmt. Han har feber. När ditt barn kommer ner med en bakteriell eller virusinfektion, är ditt mål att behandla infektionen, inte feber. Använd feber som ett verktyg för att hjälpa ditt barn att bekämpa sin sjukdom.

Vad Fever Does

En feber är kroppens försvar mot infektioner, om bakterier eller virus. När ett litet barn kommer ner med en sjukdom, är hans feber tillåter nyttiga mikrober i hans kropp för att bekämpa sjukdomen i hans system. Dessa mikrober behöver extra värme - febern - att reproducera och låta hans immunförsvar att släppa vita blodkroppar, enligt föräldra webbplats.

Varaktigheten av en feber

Om du har gett ditt barn en dos av paracetamol eller ibuprofen, kommer hans temperatur stiger igen när medicineringen har avklingat. Febern förminsknings inte agerar på den primära infektionen och orsaken till ditt barns feber, enligt Baby Center webbplats.

En feber varaktighet beror på sjukdom som orsakar feber - en mer allvarlig sjukdom kommer att orsaka ditt barns feber att räcka längre.

Sjukdomar och Feber

Feber till följd av en bakterieinfektion som behandlas med antibiotika kommer att falla tillbaka till det normala inom 48 timmar; feber orsakas av en virusinfektion, såsom en förkylning kommer att pågå två till tre dagar; influensa kommer att hålla ditt barn febrig i fem till sju dagar, säger Baby Center webbplats.

Roseola, en virusinfektion, kan orsaka tre dagar med hög feber. När febern raster, bryter ditt barn ut med en lätt utslag över hela stammen. Allvarligare sjukdomar, såsom hjärnhinneinflammation, kan orsaka ditt barn att utveckla en hög temperatur med några ytterligare symptom, vilket gör ditt jobb och läkarens svårare.

Vad ska man göra

Håll ditt barn bekväm när han är sjuk. Svamp honom i ljummet vatten - inte gnugga alkohol. Ge honom massor av klara vätskor. Klä honom lätt och låta honom spela lugnt och vila. Håll honom bekväm nog att vila så hans kropp kan bekämpa sin sjukdom. Om han är för varmt för att vila bekvämt, kommer det inte vara så lätt för honom att förbättra.

Om ditt barns feber gör honom obekväm, ge honom paracetamol eller ibuprofen enligt hans vikt. När du ger honom medicin, se till att använda måttet som levereras med flaskan.