XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Magnesiumbrist & amp; perifer neuropati

Magnesium är en av de viktiga mineraler i kroppen och den fjärde mest förekommande mineral. Institute of Medicine i National Academy of Sciences rekommenderar ett dagligt dietary magnesium intag av 80 mg till 420 mg per dag, beroende på ålder och kön; kvinnor som är gravida eller ammar bör ta 310 mg till 400 mg per dag. Magnesiumbrist kan ha samband med perifer neuropati.

Magnesium

Magnesium finns mestadels i skelettet, men det är också beläget inuti cellerna och organ i kroppen. Magnesium håller benen starka, bidrar till att upprätthålla muskel och nervfunktion, reglerar blodsockernivåer och främjar normalt blodtryck. Mer än 300 biokemiska reaktioner i kroppen kräver magnesium. Denna viktiga mineral påverkar också energiomsättning, är involverad i proteinsyntesen och hjälper till att stödja immunsystemet.

perifer neuropati

Perifer neuropati är ett tillstånd som oftast förekommer i armar och ben. Perifer neuropati resultat från nervskada och kan orsakas av diabetes, alkoholism, infektioner såsom AIDS och traumatiska skador. De första symptomen på perifer neuropati ofta kände i tårna, med den gradvisa uppkomsten av domningar och stickningar, brännande smärta eller en känsla som en elektrisk stöt. Om motoriska nerver - nerver som styr din muskelrörelser - påverkas, kan du utveckla muskelsvaghet.

magnesiumbrist

Trots att symptom på magnesiumbrist är sällan sett i USA, Office of Kosttillskott säger intaget kan fortfarande inte vara tillräckligt i många fall. Magnesium absorption påverkas av vissa sjukdomar, såsom Crohns sjukdom och kronisk diarré kan tömma kroppens förråd av magnesium. Magnesium kan också gå förlorade genom urinen i stora mängder från biverkningar medicinering, i dåligt kontrollerad diabetes eller alkoholmissbruk. Symtom på magnesiumbrist är illamående, svaghet, trötthet, domningar och stickningar.

Magnesium och perifer neuropati

Magnesiumbrist verkar vara en faktor i perifer neuropati. I en studie som presenterades vid den internationella konferensen 1994 om aids, rapporterade forskare som av 68 patienter som hade symptom som överensstämmer med perifer neuropati, alla hade minskat magnesiumhalter i serum. Magnesium tillskott ledde till förbättring av neuropatiska symptom. En annan studie rapporterade i augusti 2010 "International Journal of nanomedicin", konstaterade att tillskott med små magnesiumpartiklar bidragit till att skydda diabetiska råttor från att utveckla perifer neuropati symptom.

Överväganden och varningar

Människor på diuretika och vissa antibiotika kan behöva tillskott eftersom läkemedel orsakar magnesiumbrist. Om du har Crohns sjukdom eller andra problem med näringsupptag, dåligt kontrollerad diabetes eller alkoholism, kan du behöva magnesium tillskott. Äldre vuxna är mer benägna att vara att ta mediciner som interagerar med magnesium och tenderar att ha lägre intaget. Men magnesium tillskott kan orsaka diarré och magkramper, och giftiga nivåer av magnesium kan uppstå om du tar kosttillskott och har njursvikt. Om du har frågor eller funderingar, kontakta en hälso-och sjukvårdspersonal.