XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Proteinrik kost & viktökning


Att få hälsosam vikt och muskler är mycket svårt utan att följa en näringsriktig kost som består av stora mängder protein. Ett protein diet är inte bara ett recept för viktökning. Genom att lära sig vad protein gör att din kropp och hur mycket av det att konsumera, kan du vikt i form av muskler.

protein Basics

Protein är i varje cell, organ och vävnader i kroppen. Dessa proteiner ständigt bryts ner och cyklade genom systemet. Proteinerna som konsumeras under dagen spjälkas till aminosyror som hamnar ersätter de uppdelade proteiner i kroppen.

Fördelarna med Protein

Protein är den primära näringsämne används när man försöker att reparera och bygga dina muskler. Under loppet av en normal träning, du bryter ned muskelprotein, vilket innebär att din kropp sedan söker efter en källa för att bygga dessa områden. Utan rätt mängd protein, kommer du att ha en svår tid att bygga muskler. Efter slutförandet av ett träningspass, bör du konsumera protein inom 90 minuter.

Hur mycket protein att konsumera

Den genomsnittliga personen förbrukar ungefär 1/2 gram per pund kroppsvikt dagligen. Men med en vikt-träningsprogram, bör du konsumera 1 gram per pund kroppsvikt. Om du väger 175 pounds, måste du konsumera 175 gram protein i en viss dag. Om du kämpar för att gå upp i vikt, utvärdera din nuvarande proteinintag. Du behöver antagligen lägga till mer dagligen magert protein till din diet.

Mat att äta

Det kan vara svårt att äta denna mängd protein dagligen. Proteintillskott kan hjälpa. I de flesta protein shakes eller protein barer, kommer du förbrukar 30 gram per portion. Andra proteinrika livsmedel är kyckling, magert nötkött, fisk, ägg, nötter, frön och mjölk. Tillskott är bra eftersom det är svårt att göra tillräckligt måltider under en viss dag bestående av proteinrik mat. Den översta viktökning proteiner är de som kommer från ett djur källa som nötkött. Denna typ av protein för med sig alla de essentiella aminosyrorna. Dessa livsmedel kan också vara mycket fett, så använd en mängd olika proteinkällor.

Eating Schema

Börja alltid med frukost. Detta kan vara biff och ägg eller ägg och frukt. Till lunch, äta fisk, kyckling eller nötkött. Använd magert kött för att minimera fettintag. För middag, följer samma ätmönster som lunch. Tillsammans med lunch och middag, konsumera grönsaker med varje måltid. För att du konsumerar tillräckligt med protein, äta mellan måltid snacks - en i mitten av morgonen och en i mitten av eftermiddagen. Konsumera en proteinshake eller bar för dessa snacks eller jordnötssmör, nötter eller ytterligare kyckling och grönsaker.