XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Acne är ett pinsamt, smärtsamma problem som drabbar miljontals tonåringar och vuxna i Amerika. Svår akne kan leda till ärrbildning, men det finns en mängd olika behandlingar för akne och dess efterverkningar.

Över disken

Om din akne inte är allvarlig det finns många over-the-counter produkter som du kan köpa för att tenderar att hudproblem. Produkter som innehåller bensoylperoxid, salicylsyra, svavel eller alkohol och aceton förstör de bakterier som orsakar akne.

antibiotika

Om over-the-counter produkter inte utföra något arbete, kan en hudläkare förskriva antibiotika för att behandla akne. Antibiotika kan ta upp till sex månader att helt arbeta, men medicinen dödar akne bakterier.

accutane

Den mest extrema medicinering ordinerats är Accutane. Detta är en stark medicin som dödar de bakterier som orsakar akne samt förhindrar akne ärrbildning. Det finns många skadliga biverkningar som kan inträffa med denna medicinering.

Blue Ljusterapi

Även om det finns inte mycket forskning gjord på resultatet, är Blue Ljusterapi en upp och kommande trend i akne behandling. Denna ljusterapi går under huden för att döda de bakterier som orsakar akne och hindra det från att återvända.

Is

Ett naturligt sätt att behandla akne är att använda en kylklamp eller påse med is. Linda en påse med is eller icepack i en tvättlapp och placera den på svullna områden i 20 minuter för omedelbar lättnad.