XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Frågor att ställa det gäller sjukförsäkring planer


Att välja sjukförsäkring kan vara en svår uppgift, oavsett om du väljer mellan olika planer som erbjuds av en arbetsgivare eller välja en individuell försäkring plan. Som i alla andra investeringar, kommer sjukförsäkring med finstilta som måste läsas noggrant. Ställa rätt frågor om sjukförsäkring leverantörer kan hjälpa dig att avgöra vad täckningen är bäst för dig.

Utlägg

Fråga vad de out-of-utlägg är, om du väljer att köpa en viss medicinsk plan.

För de flesta människor, är den viktigaste frågan när det gäller sjukförsäkring out-of-pocket kostnader i samband med en plan. Att veta hur mycket du kan förvänta dig att betala för vård och omsorg är ofta den avgörande faktorn när man väljer en plan vård.

Premien, eller kostnad du betalar för täckning, är endast en del av dina out-of-pocket försäkringskostnader. Du måste också överväga risker, co-försäkringskostnader samt co-pay mängder.

Självrisken avser de kostnader som konsumenten är ansvarig för att betala utöver försäkringspremien. För konsumenter som inte går till läkaren ofta är en plan med en högre självrisk ofta lämplig; dock, kan konsumenter som har tillstånd som kräver täta besök till sin primärvårdsläkare eller specialist vill välja en plan med en lägre självrisk.

Samma regel gäller att samarbeta betalar, eller det belopp som konsumenten förväntas betala per kontor besök eller recept. De som inte ta receptbelagda läkemedel på löpande eller göra regelbundna mottagningsbesök kan finna att en högre samarbete betala är inte ett problem, medan de som tar underhålls mediciner kommer att tycka att en lägre co-pay är mer kostnadseffektivt.

Co-försäkringskostnader bör också övervägas. Co-försäkring är den procentuella andelen av tjänster som ditt försäkringsbolag förväntar dig att betala. Om du har en 80/20 försäkring, kommer ditt försäkringsbolag att betala för 80 procent av kostnaderna, medan du täcka de sista 20 procent.

providers

Enligt US Department of Health & Human Services byrån för sjukvårdforskning och kvalité (AHRQ), "mer än hälften av alla amerikaner som har sjukförsäkring är inskrivna i en styrd vård plan." Med dessa planer, kostnaderna är lägre när patienter väljer medicinsk personal och anläggningar som deltar i planen (annars känd som nätoperatörer).

Att bestämma vad din sjukförsäkring planen omfattar, är viktigt när man överväger en växt. Behöver du en läkare som praktiserar nära där du bor, eller en som kan se dig på ett ögonblick varsel?

Undantag / tidigare sjukdomar

Fråga om eller inte försäkringsbolaget täcker befintliga villkor och / eller graviditet.

De som köper sjukförsäkring, antingen på egen hand eller genom sin arbetsgivare, gör det för att få täckning när det behövs. Det är viktigt att fastställa att det sjukförsäkrings du funderar kommer att täcka eventuella villkor och befintliga förhållanden.

Förhållanden som graviditet och förlossning ibland uteslutna från hälsoplaner; kvinnor i fertil ålder bör avgöra huruvida deras täckning kommer att omfatta prenatal och förlossningsvård.

De med redan existerande medicinska tillstånd bör också ställa frågor som hänför sig till täckning av deras tillstånd. AHRQ rekommenderar att "om du aldrig har omfattats av en [försäkring] planen ... kan du bli föremål för en 12-månaders redan existerande villkor väntetid. Federal lag gör det också lättare för dig att få individuell försäkring enligt vissa situationer. Du får emellertid måste betala en högre premie för individuell försäkring om du har en redan existerande tillstånd. "