XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Få reproduktiva ämnen är omgivna av så många myter och missuppfattningar som perioder och graviditet. Beroende på längden på din tid och menstruationscykeln, liksom din tid för ägglossning, kan du eventuellt bli gravid vid olika tidpunkter i månaden, inklusive fem dagar efter din tid.

Menstruationscykel

Räknat från första dagen av din menstruation till den första dagen i den kommande perioden, förbereder menstruationscykeln kroppen för graviditet. Enligt National Institute of Child och mänsklig utveckling, de flesta menstruationer är 28 dagar i längd, men kan variera från 21 till 35 dagar och ändå vara normal.

Ägglossning

Vanligtvis någon gång mellan dag 11 och dag 21 av menstruationscykeln, förändringar i kroppens hormoner orsakar ett moget ägg att släppas in i äggledaren (ägglossning), där den är tillgänglig för att befruktas i upp till 24 timmar, enligt den amerikanska graviditet Association.

Graviditet

Enligt American Association Graviditet kan spermier överleva i reproduktionsorganen för upp till 5 dagar. Om spermier penetrerar en mogen ägg under den tiden, då graviditet resultat.

menstruation

Obefruktade, reser mogen ägg till livmodern där den förtjockade livmoderslemhinnan (endometrium) bryts ned, lämnar din kropp i den månatliga flödet kallas din menstruation.

överväganden

Om du upplever en längre menstruation och menstruationscykeln av medellängd, då kan du lätt bli gravid fem dagar efter menstruationen; till exempel om du har en period 7 dagar och en 28-dagars menstruationscykeln, då din ägglossning fönster börjar vanligtvis 4 dagar efter din period, som sträcker sig till 14 dagar efter din tid.