XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vad är Mitomycin ögondroppar?


Mitomycin är ett antibiotikum som används i ögondroppar formulär för att behandla vissa typer av ögoncancer och andra ögon utväxter som försämrar synen. Dessa ögondroppar är en form av kemoterapi som bidrar till att minska storleken på en tumör före kirurgiskt avlägsnande. De används också i läkningsprocessen efter operation för att förhindra de utväxter från att återvända.

Historia

Mitomycin, även känd som mitomycin-C och MMC, är en aktuell antibiotika som har använts av läkare sedan 1993 som ögondroppar kemoterapi för att öka andelen framgångsrika operation för att avlägsna ögon utväxter och tumörer.

användningar

Mitomycin används för att krympa tumörer eller cancerceller på ögat. Det är också allmänt används för behandling av pterygium, en störning i ögonvävnaden som orsakar synshindrande utväxter över hornhinnan. Dessa droppar ges både före och efter operation för att bidra till att minska dessa utväxter och hindra dem från att återvända.

effektivitet

Flera långtidsstudier har visat att patienter som behandlats för pterygium med kombinationen av mitomycin droppar och operation för att avlägsna de utväxter har en lägre risk för sjukdomen återvänder än patienter som behandlades med enbart kirurgi.

Varning

Mitomycin ögondroppar bör endast ges efter läkare samråd för att bedöma effektiviteten och riskerna för användning.