XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur man tar bort fiskolja Lukt

Fiskoljekapslar är vanliga näringstillskott. Så länge du inte öppna dem, bör de ha ingen lukt. Oavsiktligt bryta en, dock, och du måste ta itu inte bara med oljig fläck de kan producera, men även med den oljiga lukt. Vare sig i dina händer, kläder eller möbler, kan fiskolja vara svårt att eliminera om du inte använder rätt rengöringsmedel.

Steg 1

Använda en pappershandduk eller toalettpapper för att absorbera eventuell kvarvarande olja. Gnugga inte området. Knacka försiktigt tills området är helt torr. Upprepa med en ren pappershandduk vid behov.

Steg 2

Sprid lite bakpulver på toppen av området om det fortfarande våt. Låt bakpulver stå i 10 minuter eller tills det verkar våt, vilket betyder att det har absorberat eventuell kvarvarande olja. Borsta bakpulver bort från området eller använda ett vakuum om området är stort.

steg 3

Pressa saften av en citron och gnugga på fläcken eller på händerna. Skölj med färskvatten och upprepa om fisken lukten finns kvar.

steg 4

Strö salt på det område du vill rengöra. Du kan också blanda citronsaft och salt och gnid blandningen på området med fiskoljefläck och lukt.

steg 5

Försök blekmedel om lukten är inte på färgade tyger. Eftersom du arbetar med olja och fisk lukt, är blekmedel en bra stark alternativ. Om blekmedel är inte ett alternativ, prova ättika. Om du försöker att rengöra något litet, kombinera vatten, vinäger och blekmedel.