XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur man avgör Foot Pronation

Pronation händer när foten rullar inåt och plattas samtidigt går eller springer. Vissa pronation är normal, men alltför mycket pronation kan åstadkomma fot, knä, fotled och höftskador. Supination, eller "Underpronation" händer när din vikt stöds på fotens ytterkant. Med supination, kan du inte få tillräcklig naturlig dämpning med varje steg, Mark Fenton skriver i "The Complete Guide to Walking." Korrekt skor kan rätta till problem, men först måste du bestämma din fotens pronation. I allmänhet, personer med höga valv är mer benägna att ha supination problem, och personer med "platta fötter" har oftare överdriven pronation, förklarar North Dakota State University. Det bästa är att besöka en sport-medicin fotvårdsspecialist, men du kan också utföra vissa tester hemma för att avgöra fot pronation.

sko Metod

Steg 1

Undersök ett par av dina gamla promenader eller löparskor. Hitta slitage mönster på yttersidorna av dina skor.

Steg 2

Leta efter slitage på yttersulan insida kant. Om detta finns, har du överpronation. Denna fot mönster är vanligare än mönstret för mycket supination. Välj ett par nya skor som har en rak sist. Den sista är formen av ämnet - i allmänhet metall eller trä - att skon är uppbyggd kring konstaterar NDSU.

steg 3

Söka onödigt slitage på ytterkanten av din yttersula när du utesluta överpronation. Om detta finns du har en supinator eller Underpronation, mönster. Köp skor med extra stötdämpning och en krökt sista om du har en supination mönster.

steg 4

Välj skor för en normal pronation mönster om du har ett slitmönster som går från ytterkanten på din yttersula häl mot yttersulan centrum på framfoten. De flesta människor har denna typ av mul mönster, enligt NDSU. Dina skor bör ha en semi-böjd sist.

Våt Foot Metod

Steg 1

Få hela foten våt. Den "våta test" är den vanligaste metoden för att fastställa fot pronation, enligt den Running Lager webbplats.

Steg 2

Steg på en brun kasse, en pappershandduk eller en annan plan yta. Sätt hela din vikt på foten, råder NDSU.

steg 3

Titta att se om hela foten beskrivs. Om så är fallet, anser dig själv en overpronator.

steg 4

Visa fotavtryck för att se om någon eller lite av mitten av foten visar på ytan. Om så är fallet, har du supination mönster.

steg 5

Utesluta både överpronation och supination om hälften av din båge visar i fotavtryck mönster, råder NDSU.

tips

  • Se din läkare om du har ihållande eller överdriven mul smärta.

Saker du behöver

  • Gamla löpning eller promenader sko
  • Vatten
  • Plan yta, som en brun väska