XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Uppmärksamhetsstörning med hyperaktivitet, förkortat som ADHD, är en sjukdom med kognitiva och beteendemässiga symptom. Från och med 2007, har läkarna diagnostiserade 5,4 miljoner barn i åldrarna 4 och 17 år med detta tillstånd, enligt Centers for Disease Control and Prevention. Om du är förälder till ett barn med ADHD, kan du letar efter alternativa behandlingar för ditt barn. Ett alternativ är magnesium tillskott, eftersom vissa ADHD-patienter har lägre nivåer av mineral, och tar kosttillskott kan förbättra sina symptom, konstaterar MedlinePlus. Innan jag ger ditt barn magnesium tillskott, prata med ditt barns läkare.

effekter

Din kropp använder magnesium för att utföra flera viktiga funktioner. Till exempel behöver kroppen magnesium samtidigt som proteiner och nukleinsyra, som är en del av DNA och RNA, enligt Linus Pauling Institute. Men om du inte får tillräckligt med magnesium i din kost, kan du utveckla en brist. En magnesiumbrist kan ge symtom som en sänkt koncentrationsförmåga, irritabilitet och mental förvirring. University of Maryland Medical Center konstaterar att vissa ADHD-patienter kan ha sina symtom till följd av en mild brist.

Testning

I en undersökning som nämns av både University of Maryland Medical Center och University of Michigan Health System, 50 barn med ADHD som hade en magnesiumbrist tog magnesium tillskott i sex månader och hade en minskning i hyperaktivitet jämfört med 25 barn med ADHD som också hade en brist men inte fått magnesium tillskott. Innan ditt barn börjar ta magnesium tillskott, kommer hon att behöva ett test för att utvärdera sina magnesium nivåer. Ett alternativ är ett blodprov där ditt barns läkare kommer att dra ett blodprov och skicka det till ett laboratorium för analys. När testresultaten kommer tillbaka, kommer ditt barns läkare låta dig veta lämplig dos av magnesium.

kostförändringar

Om magnesium blodprov visar att ditt barn har en brist på magnesium, kan ditt barns läkare rekommenderar att kostförändringar för att inkludera fler magnesium-rika livsmedel. Livsmedel som har ett högt fiberinnehåll tenderar att också ha en hög magnesiumhalt, enligt MedlinePlus. Magnesium-rika livsmedel innehålla gröna bladgrönsaker, kött, fullkorn, nötter och mejeriprodukter. Choklad innehåller också magnesium, men du bör välja hälsosammare mat alternativ för ditt barn när ökande magnesium i sin kost. Överväga att tala med en dietist när man skapar en måltid plan för ditt ADHD barn.

tillskott

Ditt barns läkare kan rekommendera att ditt barn tar magnesium tillskott. University of Maryland Medical Center rekommenderar 200 mg magnesium tas dagligen; dock kan ditt barns läkare rekommenderar ett annat belopp beroende på barnets nivå av brist.

överväganden

Om du ger ditt barn magnesium tillskott för att hjälpa med sin ADHD, inte ge ditt barn mer än den rekommenderade mängden. MedlinePlus varnar för att stora mängder av mineral kan resultera i en ansamling i ditt barns kropp. Varningssignaler inkluderar lågt blodtryck, saktade andning, oregelbundna hjärtslag och förvirring. I svåra fall kan en koma eller dödsfall inträffa. Om dessa tecken, kontakta läkare omedelbart.