XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hälsofördelar Banaba blad

Översikt

Banaba, känd vetenskapligt som Lagerstroemia, är en blommande träd som hör hemma i Filippinerna och Indien, där den har använts i tusentals år som en behandling för matsmältningsproblem, njurinflammation och diabetes. Medical Health Guide rapporterar att banaba kan växa upp till 30 fot hög, producera rosa och lavendel och blad som är 3 inches bred och 7 inches i längd. De banaba blad används ofta i naturmedel, eftersom de erbjuder hälsofördelar. Eftersom banaba inte växer i de flesta andra delar av världen, är det tas som ett kosttillskott. Aldrig själv behandla några medicinska förhållanden med banaba blad, och få godkännande från din läkare innan den läggs till din rutin.

Blodsockerkontroll

Banaba blad innehåller ett ämne som heter corosolic syra, som har identifierats som en av de viktigaste aktörerna för banaba s glukossänkande effekten. Enligt en studie i april 2008 frågan om "Diabetes Research and Clinical Practice" korosolsyra hjälper kroppen att bryta ner socker och kolhydrater och skicka ut dem till kroppen som energi genom en process som kallas glykolys. Drug Information Online (DIO) förklarar att korosolsyra bidrar också till att reparera anslutningen mellan insulin och insulinreceptorer, underlätta problemet med insulinresistens. Banaba effekter på insulinresistens gör det en ört av intresse vid behandling av fetma samt.

cancerbehandling

Den korosolsyra i banaba lämnar också bidrar till cancerbehandling. Forskare vid Changhai Hospital i Shanghai, testade Kina korosolsyra mot humana cervical cancerceller. Resultaten, som publiceras i November 1, 2009 frågan om "Cancer Letters", visar att korosolsyra stimulerar frisättningen av cancercelldödande enzymer, vilket resulterar i cancer celldöd. Inte bara har korosolsyra har visat sig vara effektiva mot cervical cancerceller, men DIO rapporterar att leukemi, bröst- och levercancerceller är också känsliga för sin talan.

metabola syndromet

Metabola syndromet förklaras av American Heart Association som en grupp av tillstånd en person kan ha som ökar känsligheten för hjärtsjukdom och stroke. Dessa tillstånd inkluderar högt blodtryck, fetma, högt kolesterol och triglycerider, och inflammation. Forskare vid Mukogawa kvinnohögskola i Nishinomiya, testade Japan banaba bladextraktet mot flera metabola syndromet förhållanden. De fann att i slutet av 10 veckors behandling hade blodtryck sänkts, fettmetabolism hade normaliserats och kroppens inflammationsnivåer hade minskat, enligt de publicerade resultaten i November 25, 2006 numret av "Life Sciences."