XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Anaerob Fartlek utbildning för fotboll

Fotbollsträning innebär traditionellt ansträngande calisthenics, intensiv tacklingar, kör och agility borrar. Även om ingen kan hävda att fotbollsspelare är fenomenal form, lägga till en träningsprogram som utmanar kroppens energisystem för att möta de specifika kraven på spel kommer att ge ditt team en konkurrensfördel. Fartlek utbildning duplicerar varierande intensitet av lek, förbereda spelarna att anpassa sig snabbt under tryck.

Fartlek Training

Utvecklad i Sverige, Fartlek betyder "hastighet play", och innebär kontinuerlig rörelse med intervaller av varierande längd och intensitet. Fartlek utbildning växlar mellan aeroba och anaeroba energisystem, utmanande den anaeroba tröskeln. Först används av löpare är Fartlek traditionellt gjort under kuperad terräng, med kort fem till tio sekunder skurar av alla krafter varvat med mindre krävande intervaller på två till tre minuter. Den långväga förmån för Fartlek utbildning är en förbättrad förmåga att snabbt anpassa sig till förändringar i intensitet under ständig rörelse, som på fotbollsplanen.

Tillämpa Fartlek till fotboll

Fartlek utbildning är avsedda att efterlikna den typ av aktivitet som sker under spelets gång. Den oförutsägbara karaktären av en fotbollsmatch gör Fartlek en optimal träningsprotokoll. Fartlek tränar muskler, leder och energileveranssystem för att snabbt reagera på förändringar i riktning och intensitet. Träna dina spelare på ett sätt de kommer att utföra på fältet förbereder dem för topprestanda på spel dag.

utforma Borrar

Att designa Fartlek borrar för fotboll, överväga olika krav spelet ålägger spelare från avspark hela vägen till målet. En längre, måttlig intensitet kör intervall på kickoff kan följas av korta, högintensiva skurar som bollen rör sig fram på planen, ett fullskaligt körning av flera sekunder som en spelare springer bollen, korta perioder av bakåt till- körning framåt och sprintar med snabba riktningsändringar. Ständigt variera längden och intensiteten i intervaller med bibehållen kontinuerlig rörelse är tanken bakom Fartlek.

prov Drill

Ett prov Fartlek utbildning borra för fotboll kan innebära följande: 10 minuters lätt uppvärmning jog; fullskaligt sprint i 10 sekunder; 30 andra jog; 15 andra sprint; 45 andra jog; 30 andra bakåtkörning; 10 andra främre sprint; en minut jog; 15 andra bakåtkörning; alternerande riktningsändringar av fem till 10 sekunder; 30 sekunder snabbt löpande; en minuts promenad; tre minuters jog; en minuts promenad; tre minuters jogga. Du kan ställa in en specifik sekvens och upprepa det, eller så kan du göra det när du går längs. Var noga med att ge ett fullskaligt försök under spurter att utmana den anaeroba tröskeln. Kyl ner och sträck i slutet av sessionen.