XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Evinrude är en Bombardier varumärke. Dess 40HP är en inline, tvåcylindriga utombordare. Problem med Evinrude 40HP utombordare kan inkludera startmotorn inte fungerar, motorn inte startar, motorn inte stänga, strömavbrott och fartyget inte gör framåt framsteg. Dessa typer av problem kan korrigeras genom att följa några felsökningssteg.

Instruktioner

1 Fyll bränsletanken om Evinrude 40HP inte startar. Leta efter snodda bränsleledningar samtidigt också. Tryck växelspaken tillbaka till "neutral" läge, och försök starta utombordaren igen.

2 Låt motorn att stanna, titta på propellern, och ta bort den av tång och andra ogräs om motorn inte stannar omgående. Medan du bläddrar i de nedre delarna, titta på vattentäkter, som också under vattenlinjen, och se till att de inte blockeras av gunk. Vattenintagen blockeras kommer att påverka kraft och orsaka att kylsystemet inte att fungera. Ofta, om varningssystemet låter, är motorn överhettad, och detta kan rättas till genom att rensa intag.

3 Inspektera propellerbladen om motorn går normalt, men det finns ingen framåt. Kontrollera propellern är inte oregelbunden - det får inte vara lös. Leta efter saknade knivar och kontrollera axeln för rakhet.

4 Håll ett öga på motorövervakningsmätare på om motorn fungerar otillfredsställande. "Low Oil" eller "ingen olja" anger att du ska fylla oljetanken. Evinrude har cirka fem timmars körtid när "låg olje" visas innan "ingen olja" kommer att visa. Återgå till säker hamn, och fylla tankarna så snart som "ingen olja" visas.