XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur du tränar i Ergonomiska lyftteknik


Ergonomisk utbildning lär de anställda att på ett säkert sätt utföra specifika arbetsuppgifterna. Arbetsplatssäkerhetsutbildning minskar personalskador och utveckling av muskuloskeletala besvär. Dessutom är kostnaden i samband med behandling av dessa skador minskat. Ergonomiska lyftteknik är en viktig del av personalsäkerhetsutbildning. Occupational Safety & Health Administration, eller OSHA rekommenderar formell undervisning för de anställdas säkerhet och ger riktlinjer för anställda utbildning i ergonomiska lyftteknik.

Instruktioner

1 Instruera anställda i grundläggande anatomi inklusive ryggraden, spinal nerver och kärna muskler som håller ryggen i rätt inriktning. Med användning av ett skelett modell, simulera rörelsen av ryggraden för att demonstrera spinal nerve compression med böjning i midjan.

2 Nuvarande arbete plats skadefall som involverar dålig lyftteknik. Diskutera de faktorer som orsakade skadan och hur det skulle kunna förebyggas.

3 Uppvisa korrekt lyftteknik. För att lyfta ett objekt från golvet, sätta sig på huk, föra föremålet nära kroppen och återgå till stående ställning. Om böjning inte kan undvikas, böja sig framåt vid höfterna, stå på ett ben och föra det motsatta benet rakt ut bakom dig att upprätthålla en neutral ryggrad. Vid en midjehöjd yta skjuter objektet mot kroppen innan du lyfter.

4 Låt tid för de anställda att öva lyftteknik. Ge feedback och korrigering som behövs. Administrera en kort skriftlig frågesport att bedöma lärande i slutet av klassen. Upprepa utbildning i ergonomiska lyftteknik varje år.