XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Är det dåligt att träna på en full mage?

Motstridiga från fitness och medicinska samfund om äta innan träning kan göra träna förvirrande. Medan en expert råder dig att äta ett hälsosamt mellanmål innan träningen, kan en annan notera att du bränner mer fett på fastande mage. Genom att förstå de potentiella problemen med att utöva på en full mage, kan du bättre förstå de förhållanden under vilka tom mage motion är bättre. Din egen fysik och hälsa kan diktera huruvida det är dåligt att träna på en full mage.

potentiella problem

Att äta en stor måltid innan träning kan ofta orsaka problem, särskilt om du brukar delta i ansträngande motion. Om du gör det kan skapa kramper i din midsection, vilket är en förutsättning ibland kallade "stygn." Du kan också känna illamående. Detta kan förbjuda övning eller klippa din träning kort. Livsmedel som innehåller mycket fett eller fibrer är den mest sannolika att orsaka obehag under ett träningspass, eftersom de tar längre tid att smälta än kolhydrater och andra typer av livsmedel.

Ansträngningsutlöst anafylaxi

I vissa fall kan äta innan en måltid orsaka allvarliga problem om du lider av ansträngningsutlöst anafylaxi. Anafylaxi kan beskrivas som en allergisk reaktion mot motion, särskilt när du har ätit en försvårande typ av mat i förväg. Du kan uppleva nässelfeber, hosta, väsande andning, svullnad av ansikte, händer och luftvägar och klåda. Detta utlöses genom att äta mat som du har en allergisk känslighet för före träning. Om du inte kan sätta fingret på den mat som orsakar reaktionen, kan din läkare varna äta något sex till åtta timmar innan ett träningspass.

Fastan Före träningen

Australian Institute of Sport påpekar att utöva på en tom mage kan hjälpa dig att bränna mer fett, eftersom kroppen förbränner fett lagring av energi istället för att använda mat energi för att upprätthålla din träning. Ändå kunde gå utan mat för länge innan ett träningspass du känner dig undernärda och känsliga för yrsel, yrsel och svimning. Utan tillräcklig energi för att upprätthålla motion, kan du bli tvungen att klippa din träning kort.

Pre-Workout Snacks

Den gyllene medelväg mellan att utöva på en full mage och fasta innan ett träningspass är att ha en liten men näringsrik före träning mellanmål som innehåller både protein och kolhydrater. Till exempel, ost och hela vete kex, grönsaker och hummus, eller ett protein smoothie kan bidra till att ge dig energi för att upprätthålla en hälsosam träning utan att du känner dig sjuk. Om du lider av ansträngningsutlöst anafylaxi, fokusera på livsmedel som inte kommer att orsaka en reaktion och prata med din läkare om behandling och förebyggande metoder.