XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Du behöver en bra våtdräkt för dykning, snorkling eller surfing. Du bör investera i en våtdräkt som passar dig bra, snarare än att hyra en våtdräkt när du dyker. Du kommer ofta att kompromissa med hyrda våtdräkter som är för stort eller litet. Att välja en våtdräkt att köpa kan vara överväldigande när man betänker de olika alternativen. Fokusera på dina behov när man bestämmer vilken typ att köpa.

Varmvatten

Om du ska dyka eller surfa i varmt vatten (75 till 85 grader Fahrenheit) i Florida, Västindien, Hawaii, Medelhavet eller andra tropiska vatten, leta efter en 1 till 3 mm våtdräkt. En "shorty" våtdräkt kommer att vara tillräckligt i varmt vatten, men du kanske helt enkelt föredrar att hålla mer hud täckt med en full body våtdräkt. Om du köper en supertunn, 1/2 mm eller 1 mm våtdräkt, kan du bära en "shorty" kostym över det för extra värme i kallare förhållanden.

tempererat vatten

Om du ska dyka eller surfa i tempererat vatten (60 till 75 grader Fahrenheit) i Röda havet, Mexiko Pacific Coast, eller södra Stora Barriärrevet, behöver du en tjockare våtdräkt. Leta efter en 4 till 6 mm hela kroppen våtdräkt. Lägg till en 4mm huva väst för extra värme.

Kallt vatten

Om du ska dyka i kallt vatten (45 till 60 grader Fahrenheit) i de stora sjöarna eller utanför kusten i västra eller nordöstra USA, behöver du en mycket tjockare, 7mm våtdräkt. Leta efter en hela kroppen våtdräkt och komplettera den med en tjock (5 till 7 mm) huva väst för extra värme.

våtdräkt Fit

Se till att din våtdräkt passar perfekt. Det bör vara hårdare än din vanliga kläder, men bör inte göra rörelsen svårt. När du går in i vattnet, kommer våtdräkt lossna. Om våtdräkt är löst till att börja med, kommer för mycket vatten kan komma in i våtdräkt och hindrar färg från att hålla dig varm.

Rengöring Våtdräkt

Du bör rengöra din våtdräkt efter varje användning. Fylla en stor tom papperskorg, fat eller badkar med vatten och dränka våtdräkten i vattnet. Vrid våtdräkt ut och in och dränka den flera gånger till. Infoga en slang med vatten in i pipan eller trashcan att hålla vattnet cirkulerar. När du har grundligt sköljas våtdräkt, häng den att torka. Häng inte ut i solen, som kan skada neopren.