XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Låginkomstländer Diet & hälsa


Om du tycker det är svårt att äta en hälsosam kost på en begränsad budget, du är i för en överraskning. Billig mat kan göra en låginkomsttagare diet läcker och hålla din familj friska och starka. Ersätta dyra färdiglagad mat med låg kostnad alternativ. Handla smartare att trimma fettet av din livsmedelsbutik budget, och använda de besparingar för hälsosammare val, såsom ekologiska produkter att ersätta frukt och grönsaker som har bekämpningsmedelsrester från konventionellt jordbruk.

Mindre är mer

Hela matar kostar mindre än bearbetade livsmedel, men de är mer näringsrika. Färdiglagad mat kostar tre gånger mer än hela livsmedel, och de har tillsatser som inte är del av en hälsosam kost. Hela livsmedel som frukt och grönsaker bekämpa kolon-rektal, munnen och magen cancer. Frukt och grönsaker upprätthålla hjärt-, gemensam, urin och vision hälsa. De är kolesterol-fri, och även bidra till att förhindra benförlust och njursten. Dessa hälsosamma livsmedel är kraftpaket av antioxidanter, fibrer, mineraler och vitaminer.

Variation är Spice hälsosam kost

En regnbåge av frukt och grönsaker är näringsrikt. Blåbär, till exempel, har mer antioxidanter än 40 andra frukter, och en hälsosam diet av röda frukter och grönsaker kan förhindra diabetesrelaterade cirkulationsproblem och högt blodtryck. Mörkgröna, bladgrönsaker är cachar av kalcium, järn, magnesium, kalium och vitaminerna B, C, E och K. Deras fytonäringsämnen bekämpa cellskador och synproblem, och de har även små mängder av hälsosamma omega-3 fetter.

Köp hälsosam mat i bulk och spara med Sales

Expandera en låg inkomst diet med bulk priser och försäljning och köp lokalt odlade produkter som är i säsong. Äpplen, grapefrukt, apelsiner, lök och potatis är också billigare med påsen. Att sänka kostnaden för en hälsosam diet, undvika färdigskurna och tvättas råvaror. Kom ihåg att helheten är större än summan av dess delar. Till exempel är hummus bara kikärter, citronsaft och tahini, men förberedda hummus kostar tre gånger mer än alla ingredienser tillsammans.

Sträck på låg inkomst Diet dollar

Prova låga meatless måltider, såsom bönor, brunt ris och linser. Brunt ris kostar mer än vitt, men brun lägger överlägsen näring till en hälsosam diet. Kolla priser på livsmedelshyllor ovanför och under ögonhöjd för billigare märken, och jämföra hälsosamma livsmedel i vikt. Till exempel, 20 uns på $ 3 slår 10 uns på $ 2, vilket motsvarar 20 uns för $ 4. Fånga utcheckning misstag, och räkna ändringen att sträcka på låga inkomster diet dollar.

Gör Organics del av din hälsosam kost

Köpa ekologiska när konventionellt odlade produkter utsätter dig för tung användning av bekämpningsmedel. Vissa livsmedel (inklusive selleri, körsbär, grönt te, sallad, persikor, jordgubbar och söta paprika) är konventionellt odlade med tunga bekämpningsmedel. Du får dina pengar värt när du betalar mer för dessa hälsosamma livsmedel från ekologiska odlare. Däremot sparris, broccoli, mango och lök har mycket låg rester av bekämpningsmedel. Du kan spendera mindre för dessa när konventionellt odlade att sträcka på låga inkomster diet dollar längre.