XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Även om det finns flera nordamerikanska spindlar som har giftiga bett, endast sex är farliga för människor. Av dessa är det bara två anses deadl-- den bruna enstöring och den svarta änkan spindel. Att lära sig att identifiera giftiga spindlar kan hjälpa dig att undvika en resa till en akutmottagning.

Instruktioner

1 Kontrollera tillbaka. Är spindeln brun med en mörk fiol-formad märke på sin cephalothorax (kroppssegmentet benen fäster)? Om så är fallet, då är det en dödlig brun enstöring spindel.

2 Kontrollera buken. Har spindeln har distinkta gula eller röda märken på undersidan av buken? Om så är fallet, så är det förmodligen en dödlig svart, brun eller röd änka spindel. Markeringarna kan eller inte kan likna ett timglas - behandla varje märke en indikation på att spindeln är en änka. Vissa änka spindlar har också märken på baksidan av buken. Är spindeln brun med fiskbensformade märken på magen och du bor i nordvästra delen av Nordamerika? Om så är fallet, då är det en giftig luffare spindel. Manliga luffarspindel har mundelar som ser ut som boxningshandskar.

3 Kontrollera om hålor. Är det en stor, fet, svart spindel med huggtänder? Då är det en giftig mus spindel. Hanmus spindlar har röda huvuden. Båda bor i djupare mark hålor. Är det en fläckig grå och brun spindel som finns i eller i närheten av en sidenkantade håla på marken? Det kan vara en giftig wolf spindel.

4 Kontrollera kroppen. Är det en liten svart spindel med en sammetslen täcker på sin kropp? Det kan vara en giftig svart hus spindel, i synnerhet om det konstaterades i eller i närheten av en rörig webben.

5 Kontrollera färgen. Är spindeln gul? Det kan vara en giftig art av gula sac spindel.

Tips

  • Även spindlar äter andra insekter, de oftast äter dem som är bra snarare än skadedjur.
  • Många spindlar kan bita, särskilt om hotade. Det är möjligt att en spindel bett kan orsaka en allvarlig allergisk reaktion hos vissa människor även om spindeln normalt inte anses farliga. Husdjur, små barn och äldre är särskilt utsatta för spider bites. Därför, kontakta läkare för någon smärtsam spindel bett eller om du blir sjuk efter att ha tillbringat tid i spindellivsmiljöer, såsom vedupplag, bodar och källare.