XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man förstå cricket statistik


Cricket är en förvärvad smak, men dels för att det ser ut så svårt att lära sig. Titta på cricket på TV eller slå upp det på internet och mer än någon sport du kommer att överbelastas med förkortningar och siffror som ser så enkelt att förstå som flamländska. Denna artikel försöker att dechiffrera del av denna information och hoppas helt låter dig koncentrera sig på cricket som ett skådespel.

Instruktioner

Hur man förstå Bowlers Statistik

1 Titta på Andy Flintoff bowling statistik över Cric Info (länk nedan). Längst upp läser matta, värdshus, bollar, springer, wkts, BBI, BBM, ave, econ, SR, 4w, 5W, 10. Därefter upp sidan läser tester, ODI, T20Is, lista A, första klass och Twenty20 . Under varje rubrik är Flintoff statistik.

2 Vet innebörden av rubrikerna. Mat betyder matcher. Inn: antalet omgångar sker. Bollar är antalet bollar som levereras i en karriär. Körs är antalet körningar medgav. Wtks är antalet batsmen bowled ut. BBI står för bästa bowling prestanda i en innings. BBM är den bästa bowling prestanda i en match. Genomsnittet är antalet körningar medgav att antalet personer som bowlade ut. Econ är antalet körningar medgav per över (i cricket sex bollar är lika med ett över). SR är det genomsnittliga antalet kulor som levereras mellan varje grind tas. 4W är antalet tid han har tagit 4 grindar i en innings. 5W är antalet gånger han tagit 5 ​​batsmen i en innings. 10wkts är antalet gånger han har tagit totalt 10 grindar i en match.

3 Vet medelvärdet av rubrikerna längs sidan. Alla dessa motsvarar den typ av cricket matcher Flintoff har kastats in. Test står för testmatcher. ODI står för en daginternationals. T20Is står för tjugo landskamper. Lista A står för en dag matcher mot klubbsidor. Första klass står för fyra eller tre dagars matcher mot klubbsidor. Twenty20 står för Twenty20 matcher mot klubbsidor.

4 Träna en spelare bowling genomsnittet genom att dividera antalet bollar medgav till antalet grindar som vidtagits.

5 Träna en spelare SR (strejk) genom att dividera antalet bollen levereras av antalet grindar (wkts) tas.

6 Träna en spelare ekonomi hastighet genom att dividera antalet bollar som levereras av sex och sedan dividera antalet körningar medgav av det numret.

Hur man förstå Batting Statistik

7 Titta på Andy Flintoff s vadd statistik över Cricinfo. Längs toppen kommer du att se matta, värdshus, NO, springer, HS, ave, BF, SR, 100, 50, 4s, 6s, Ct och St.

8 Förstå rubrikerna längst upp. Mat står för matcher. Värdshus står för omgångar slog till i. NO står för inte ut och är mängden gånger han har ännu inte har fått ut i slutet av en innings. Körs är mängden körningar han har gjort. HS står för den högsta poängen som han har gjort. Ave står för antalet körningar han gjort per omgångar. SR står det genomsnittliga antalet körningar som han har gjort mål per 100 bollar. 100 är antalet århundraden han har gjort. 50 är antalet halvt sekel har han som gjort. 4s är antalet fyra han har drabbats. 6s är antalet sexor en batsmen har drabbats. Ct är antalet fångster han har tagit på området. St (gäller endast wicket djurhållare) står för antalet stumping han har gjort.

9 För att räkna ut ett genomsnitt av batsmen, minus antalet inte outs med antalet omgångar spelade och sedan dividera antalet runs av den totala.