XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Enligt American Diabetes Association, mer än 2/3 av personer med diabetes dör av hjärtsjukdom eller stroke. Dessutom, hjärtattacker inträffar vid en yngre ålder hos diabetiker än i resten av befolkningen, och de är mer benägna att vara dödlig. American Heart Association varnar för att risken för hjärt-kärlsjukdom är ännu högre när blodsockernivåerna är dåligt kontrollerad.

Förebyggande av diabetes, korrekt hantering av befintlig diabetes, och minskningen av andra riskfaktorer för hjärtsjukdomar, är avgörande för att minska risken för dödsfall och förbättra den allmänna hälsan. Tar receptbelagda mediciner, tittar på din vikt, minska högt blodtryck och kolesterolnivåer, och äta en kost full av hjärt-hälsosamma livsmedel kan hjälpa dig att förhindra både hjärtsjukdomar och diabetes.

Instruktioner

1 Håll dina blodsockernivåer under kontroll och kontrollera dina nivåer varje dag. Det nationella institutet av sockersjuka och Digestive och Kidneysjukdomar (NIDDK) rekommenderar att ha ett HbA1c test utfört minst två gånger varje år. Detta test kommer att berätta din genomsnittliga blodsockernivåer under de senaste 60 till 90 dagar.

2 Styr ditt blodtryck genom att kontrollera det ofta ta medicin vid behov, träna regelbundet och sluta röka. Enligt NIDDK, målblodtrycket för de flesta vuxna är 130/80. Högt blodtryck är oftast lätt att behandla och kan avsevärt minska risken för hjärtsjukdomar och andra diabeteskomplikationer, såsom ögon- och njurproblem.

3 Titta på din kolesterol och vidta åtgärder för att minska nivåerna av LDL, eller det onda kolesterolet. Enligt American Diabetes Association, bör LDL-nivåerna förbli under 100. Kolesterolnivåer bör kontrolleras minst en gång per år hos personer med diabetes. Det är också viktigt att öka dina nivåer av HDL, det goda formen av kolesterol. Fysisk aktivitet, en hälsosam vikt och en fiberrik kost alla bidra till att höja HDL-nivåer. Undvika transfetter och öka mängden av enkelomättade fetter i din dagliga kost är också fördelaktigt.

4. Ät en mängd olika hjärt-hälsosamma livsmedel som godkänts av din läkare. Kostförändringar kan hindra utvecklingen av diabetes och minska risken för hjärtsjukdom hos diabetiker. Enligt NIDDK, fiberrik mat såsom kli, havre, fullkorn, frukt och grönsaker är utmärkta val för diabetiker som vill minska risken för hjärtsjukdom. De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) föreslår att minska natriumintaget och äta mindre kolesterol och mättat fett.

5 Motionera regelbundet och minska din vikt för att förebygga och kontrollera diabetes symptom och påfrestningar på hjärtat. CDC konstaterar att en sund BMI är viktigt för både diabetes förebyggande och kardiovaskulär hälsa. En dietist kan bidra till att skapa en hälsosam kost plan för viktminskning. Du bör vara minst 30 minuter, de flesta dagar i veckan, för att se de mest hälsofördelar.

6 Undvik att konsumera för mycket alkohol och sluta röka. American Diabetes Association konstaterar att även en måttlig alkoholkonsumtion kan öka nivåerna av HDL, kan för mycket alkohol negativt påverkar hjärthälsa och blodsockerkontroll. Enligt CDC, ökar rökning kraftigt risken för hjärt-relaterade komplikationer och överdriven alkoholkonsumtion ökar risken för hjärtinfarkt, stroke och högt blodtryck.

7 Ta acetylsalicylsyra i lågdos dagligen om uppmanas att göra det av din läkare. Medan aspirin har visat sig minska risken för hjärtsjukdomar och stroke, kan dessa fördelar inte är så betydande att diabetiker. Enligt en studie publicerad i British Medical Journal, inte regelbundet tillskott med acetylsalicylsyra inte tycks förhindra hjärtinfarkt i högriskgrupper, såsom de med diabetes.

8 Kom ihåg att ta dina mediciner enligt anvisningar från din läkare. Läkemedel är avgörande för behandling av diabetes och förebyggande av hjärtsjukdomar, särskilt om du har andra kända riskfaktorer för hjärt-kärlsjukdom. Om biverkningar hindra dig från att ta dina mediciner som ordinerats, diskutera alternativ med din läkare innan behandlingen avslutas.

Tips

  • Enligt University of Texas Southwestern Medical Center äta körsbär varje dag kan minska risken att utveckla diabetes och hjärtsjukdomar. De positiva hälsoeffekterna av frukten tros komma från sina antioxiderande egenskaper.