XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Yoghurt och Carbs efter ett träningspass

Arbeta ut kräver bränslepåfyllning dig med rätt mat och näringsämnen för att uppnå bästa resultat. Vad du äter efter ett träningspass är lika viktigt som vad du tar i före och under resten av dagen. En hälsosam efter träningen måltid och mellanmål bör vara en del av en välbalanserad kost totala så att du uppfyller dina dagliga näringskrav. Kombinera en hälsosam kost med tillräcklig vila och återhämtning för att göra maximal styrka, uthållighet och fysisk kondition vinster. Du bör kontakta din läkare innan du påbörjar ett nytt träningsprogram eller diet.

Protein

Protein är ett viktigt näringsämne som behövs i kroppen för tillväxt, underhåll och reparation av muskler och kroppsvävnad. När du tränar, muskelfibrer bryts ner, trötthet och riva sönder. Det är under återhämtning efter träningen att dessa fibrer samlas och öka i storlek och styrka för muskeltillväxt och utveckling. Förutom tillräcklig vila, efter träningen näring som innehåller protein är viktigt. Otillräcklig proteinintag kan leda till muskelnedbrytning, svaghet och slöseri. Låg fetthalt yoghurt är en hälsosam källa till protein som gör en snabb och bekväm mellanmål efter ett träningspass för att underlätta muskelåterhämtning.

Fördelarna med Yoghurt

Enligt webbplatsen Fit Day, är låg fetthalt grekisk yoghurt ett av de bästa efter träningen livsmedel för att lägga till din diet. I motsats till de flesta vanliga yoghurt, grekisk yoghurt innehåller nästan dubbelt så mycket protein regelbunden protein, beroende på märke typ, och har en tjockare, tätare struktur för att fylla upp dig. Det är också en källa till kolhydrater, som hjälper till att återställa utarmade energireserver och ge dig en stadig ström av energi. Förutom grekisk yoghurt, kan flera andra yoghurt uppfylla dina kostbehov. Undvik yoghurt med tillsatt socker och fett, eftersom de bidrar till ökad kaloriintaget och kan lämna dig känslan trött och trög. Satsa på vanligt, låg fetthalt sorter och läsa näring och ingrediens etiketter noga. Lägg till dina egna bär och granola att öka mängden hälsosamma kolhydrater.

kolhydrater

Kolhydrater är kroppens och hjärnans primära källan för bränsle som möjliggör dagliga fysiska och mentala uppgifter. Otillräcklig carbintag kan leda till trötthet, letargi, svaghet, yrsel, minskad fysisk prestandavinster och koncentrationssvårigheter. Att äta kolhydrater efter ett träningspass är viktigt för att underlätta i muskler och kroppsvävnad återhämtning och för att förhindra långvarig trötthet. Kolhydrater hjälper påfyllning utarmat glykogen butiker i muskler och lever efter träning, vilket gör att du kan återgå till en annan träning inom en dag eller två med ökad energi och minskad ömhet. Dessutom är tillräckligt carbintag viktigt att hjälpa skona användning av protein som bränsle, så att den kan användas för dess primära roll i muskeltillväxt och reparation.

friska Kombinationer

Inte alla kolhydrater är skapade lika och komplexa kolhydrater bör väljas inom enkla kolhydrater som en del av en hälsosam diet plan. Komplexa kolhydrater är inte fråntagen sina näringsämnen under raffineringsprocessen, har mindre socker och är en källa till kostfiber. Fiber hjälper till att reglera matsmältningssystemet för att avlägsna slaggprodukter och osmälta livsmedel från kroppen, vilket förhindrar magbesvär såsom uppblåsthet och förstoppning. Dessutom fiber stöd i att fylla upp dig och tillfredsställa din aptit efter ett träningspass. Undvik förädlade och förpackade granola barer, kakor, godis och livsmedel som framställts med vitt mjöl och socker efter ett träningspass. Välj färsk frukt och grönsaker som en hackad päron, starchier banan eller bär och lägg till låg fetthalt, hög proteinhalt yoghurt. Topp med fullkornsris granola eller spannmål som är låg sockerhalt för en hälsosam efter träningen mellanmål.