XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Fördelar och nackdelar med Exponera barn till elektroniska spel

Översikt

Elektroniska spel, oavsett om de är handhållna eller en del av en större spelsystem, är utbredd i livet för 21-talets barn. Enligt Henry J. Kaiser Family Foundation, 83 procent av barn under 6 år delta i någon form av skärm media dagligen; skärmen kan vara en TV, dator eller videospel. Utsätta barn för elektroniska spel i slutändan är ett personligt val av föräldrarna. Video och elektroniska spel för barn har både för- och nackdelar. Att välja spel som är åldersanpassade och begränsa skärm tid till en timme eller två varje dag är en rekommendation lagts fram av American Academy of Pediatrics.

motor samordning

Fördelar och nackdelar med Exponera barn till elektroniska spel

Leksaksföretag marknadsför elektroniska spel för spädbarn och småbarn samt tweens och tonåringar, värnpliktens att deras system kommer att underlätta utvecklingen av motoriska färdigheter. Spel som kräver en joystick eller penna kan vara fördelaktigt att nya finmotorik; hand till öga-koordination och andra visuella motorik kan ifrågasättas när ett litet barn utsätts för elektroniska videospel. NYU Child Study Center säger att när de används med måtta, kan spel av detta slag förbättrar motorik, men användning bör övervakas noggrant.

Kritiskt tänkande

Fördelar och nackdelar med Exponera barn till elektroniska spel

Utsätta barn för elektroniska spel kan vara pedagogisk i rätt inställning. Inte alla videospel bära pedagogiska fördelar och är enbart för underhållning. Videospel som är centrerade kring läsning, matematik och andra akademiska ämnen kan hjälpa barn lära sig analytiska och kritiska tänkande som krävs för problemlösning. Även spela noneducational elektroniska spel ibland kan underlätta denna process, till exempel välja vilken väg att ta i en bil ras kan lära ett barn om konsekvenserna av sina handlingar om han hamnar falla in i ett dike.

På andra sidan av myntet, NYU Child Study Center påminner föräldrar och vårdnadshavare att barn måste fokusera på sitt skolarbete samt spela spel. Barn som tillbringar timmar varje dag spela videospel kan inte spendera tillräckligt med tid på läxor och andra akademiska relaterade aktiviteter.

Stress Relief

Fördelar och nackdelar med Exponera barn till elektroniska spel

Barn lider av stress precis som vuxna, enligt NYU Child Study Center. Spela elektroniska och videospel kan hjälpa barnen blåsa loss från sin långa dag i skolan, och kan hjälpa dem att känna sig utvilad för den nya dagen att komma. När elektroniska spel används som "lätt underhållning" på detta sätt kan stressa de få vara en fördel för hela familjen.

Aggression och våld

Fördelar och nackdelar med Exponera barn till elektroniska spel

Exponering för våld, aggression och andra beteenden som ses som negativ i de flesta föräldraskap cirklar är en nackdel att låta barnen att leka elektroniska spel. Videospel som fokuserar på att döda motståndare för att få poäng och belöningar kan leda till en svår differentiering mellan verklighet och fantasi, och kan ge en okänsliggjorda reaktion på våld, enligt NYU Child Study Center. Henry J. Kaiser Family Foundation föll 2003 rapport om betydelsen av elektroniska medier i livet för barn under 6 år, rapporterar att barn av båda könen kommer sannolikt att efterlikna både positiva och negativa beteenden de ser på TV och i andra former av elektroniska medier, inklusive videospel. Enligt rapporten, pojkar är mer benägna att uppvisa aggressivt beteende än flickor.

Barnfetma

Fördelar och nackdelar med Exponera barn till elektroniska spel

Överdriven exponering för elektroniska spel kan bidra till begränsad fysisk aktivitet. Dessa stillasittande aktiviteter kan bli en högre prioritet än att gå ut för att spela i vissa familjer; om barn rutinmässigt väljer att spela elektroniska spel och gå miste om mer traditionella former av motion, kan de vara i riskzonen för fetma.