XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Milda Lumbar Scoliosis Symtom

Lumbal skolios är en störning av ryggraden i vilken nedre delen av ryggen, eller ländregionen av ryggraden, är krökt åt vänster eller höger. Detta kan inträffa vid födseln i medfödd skolios, eller i vuxen ålder till följd av neuromuskulär sjukdom eller annan primär sjukdom, men ryggradens skolios är oftast idiopatisk, eller förekommer utan känd orsak. Idiopatisk ryggradens skolios ofta diagnostiseras i tidigt att mitten barndom och kan kallas ungdomar idiopatisk skolios.

spinal missbildning

Det kännetecknande symptom på skolios är en C (eller S när det paras ihop med övre rygg skolios) kurvform av ryggraden i stället för en rak linje från halsen till höften. Kurvan kan märkas under en lungröntgen för lunginfektion eller skada, eller det kan observeras under ett böjtest. För detta test, en person vidrör marken eller tårna och spinal formen kan identifieras av en läkare för att bestämma vilken väg kurvan formas. Milda kurvor på mindre än 20 grader av en specialiserad vinkelmätning behandlas vanligen endast med periodisk observation; stag och kirurgi är reserverade för kurvor av 25 till 50 grader.

Muskler och ryggsmärtor

Mild skolios är främst smärtfri under barndomen och tonåren. Men skolios som i vuxen ålder, eller ungdomar skolios som är obehandlat genom stag eller kirurgi, kan orsaka kroniska smärtsymptom. Skelettsmärta kan uppstå från sekundär artrit. Nedre ryggen muskelsmärta är vanligt, eftersom de muskler som är knutna till den böjda ryggen dras eller trycks ut ur sina normala lägen och ständigt ansträngda.

Ojämn förkroppsliga justeringen

Kropps sidor som verkar ojämn kan vara första tecknet eller symptom på skolios i en smärtfri barn eller tonåring. Med ryggradens skolios, kan benen verkar vara olika längder, eller en höft kan visas högre än den andra. Detta symptom är mest märkbar i kläder placering; kläder kommer att verka längre eller kortare eller kommer sag och sträcka att rymma den ojämna kropp anpassningen.