XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Lever Detox med frukt


Idag ser du en hel del påståenden om hur en diet bestående mestadels av frukt kommer att hjälpa dig gå ner i vikt och kasta inches off midjan. Men många av dessa artiklar tyvärr misslyckas med att nämna de positiva hälsoeffekter som frukt kan ha för kroppen. Frukter innehåller höga halter av C-vitamin och är rika på enzymer och laddade med antioxidanter, som alla hjälper till att hålla kroppen frisk, inklusive levern.

Frukt och levern

Frukt är en bra källa till fiber och ett naturligt sätt att eliminera gifter i kroppen. Med den dagliga exponeringen för miljöföroreningar och kemikalier i vår mat och vatten, är det viktigt att rengöra systemet från gifter. Dr Sandra Cabot, som specialiserat sig på rengöring levern, säger att det bästa sättet att bli av med gifter i kroppen är genom lever avgiftning. En ren lever är avgörande för att återställa friska celler och regenerera kroppen. Dr Cabot konstaterar att goda matvanor förbättra funktionen av levern och kan göra det möjligt att uppnå positiva hälsoeffekter.

Flera frukter kan gynna levern genom att hjälpa till att bygga nya blodceller och eliminera kroppen av bakterier och farligt avfall. Kosten bör bestå av ekologiska frukter och massor av filtrerat vatten. Genom att dricka 67 uns av vätska per dag, säger Dr Cabot, kan du minska symtomen på toxisk överbelastning.

Granatäpplen är en utmärkt antioxidant och det har visat sig sänka LDL-kolesterol som kan täppa levern. Granatäpplen ökar blodflödet hjälpa leverfunktionen bättre, för det finns cirka tre liter blod som flyter genom levern varje minut.

antioxidanter

Antioxidanter hjälper i att ta bort toxiner i levern. Bra antioxidant frukt källor är acai bär, björnbär, granatäpplen, blåbär, tranbär, grapefrukt, vindruvor, apelsiner, papaya och körsbär, i synnerhet svarta körsbär.

Fiber

Fiber absorberar överflödig gallan och förbättrar hälsosamma bakterier för att hjälpa kampen mot oönskade bakterier i levern. Frukter som har en hel del fiber är bananer, dadlar, fikon, kiwi, äpplen, citron, apelsiner, persikor och päron.

Kalium

Kalium hjälper balans syra och alkaliska systemet och sänder elektriska signaler till cellerna, vilket är avgörande för en frisk lever. Bra frukt källor är bananer, dadlar, avokado, torkade aprikoser, torkade äpplen, torkade fikon, loquats, mango, nektariner, groblad banan, russin, vattenmelon, torkade persikor och torkade päron.

vitamin A

Enligt National Institute of Health, hjälper vitamin A med celldelning och celltillväxt, och bekämpar infektioner och bakterier genom att hjälpa kroppen att göra vita blodkroppar. Frukter med som innehåller vitamin A är mango, cantaloupes, persikor, papaya, aprikoser, boysenberries, japanska Persimoner, torkade plommon och vattenmelon.

C-vitamin

C-vitamin hjälper upptaget av järn och underhåller blodkärl och bindväv, säger National Institute of Health. Här hittar du C-vitamin i Casaba meloner, grapefrukt, kiwi, citroner, lime, apelsiner, honungsmeloner, mango, strömmar och särskilt Acerola körsbär.

enzymer

National Institute of Health säger att enzymer hjälper konvertera stärkelse, socker och proteiner i ämnen som kroppen kan använda. Frukter som innehåller enzymer är mango, bananer, papaya, avokado, kiwi och ananas.

Kalcium

Enligt National Institute of Health, alla celler behöver kalcium till arbete. Kalcium hjälper nerver skickar signaler och förhindrar blodproppar. Bra frukt källor för kalcium är apelsiner, torkade fikon, rabarber, loganbär och katrinplommon.