XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kontaktlinser Jämfört med glasögon

Kontaktlinser och glasögon göra samma sak - de korrigera din syn. Men alla har sina för- och nackdelar. Diskutera alternativen med din läkare, sedan väga underhållsnivå, estetiska skillnader och dina personliga preferenser. Först då kommer du att ha en klar bild av det bästa valet för dig.

Vad är att tycka om Kontakter

Kontaktlinser är relativt viktlös jämfört med glasögon. Deras direkta passform möjliggör för hela synfältet för att vara i fokus, vilket är särskilt viktigt när du kör eller att idrotta. Eftersom kontaktlinser är transparenta och helt inom ögat, du aldrig behöver oroa sig för om de krockar med din klädsel. De tillåter också andra att få en klar bild av ditt ansikte. Dessutom innehåller de inte samla svett eller dimma upp som glasögon gör.

Nackdelarna med Kontakter

Kontakter kräver städning varje dag med lösningar som du måste köpa regelbundet. I själva verket kan saknas en rengörings orsaka en allvarlig ögoninfektion som kräver medicinsk uppmärksamhet. Kontaktlinsbärare måste se sin läkare varje år för att få en ny kontakt recept, och även om du bär kontakter, kan du fortfarande behöver glasögon. Till exempel kan du behöva glasögon på natten efter att du har tagit bort dina kontakter, eller när dina ögon blir öm eller irriterad att bära dem för länge. Detta kan fördubbla kostnaden för din optiker.

Vad att tycka om glasögon

Glasögon är lätt att bära. Du tar tag i dem helt enkelt och sätta dem på. De kräver ingen sterilisering, utgör ingen risk för infektion, inte orsakar rodnad eller irritation, och är särskilt effektiva vid behandling av astigmatism. Med rätt medicinsk och vision försäkring, glasögon är ett relativt billigt sätt att behandla synproblem. De är en engångskostnad och kräver minimalt underhåll.

Nackdelar med glasögon

Den största nackdelen med glasögon är deras påflugenhet. De får immig i regnet, kan de krocka med din outfit, och de döljer ansiktet. De som deltar i idrott kan ha svårt att glasögon, eftersom de kan blockera perifera seendet, falla omkull eller skadas. Dina glasögon kan behöva frekvent fastställande eller böjning om du inte är försiktig med dem. Ofta kostnaden för dessa reparationer kraftigt uppväger kostnaden för att få en ny uppsättning av kontaktlinser.

Gör en provkörning

Gotländska glasögonbärare kan vara tveksamma till att byta till kontakter, och vice versa. Fråga din läkare om du kan ge varje en provkörning innan du investerar i ramar eller linser. I vissa fall, kan du behöva prova flera olika typer av kontaktlinser för att hitta en som är bekväm och effektiv.