XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Att komma tillbaka till gymmet efter att vara sjuk

Symptomen på någon sjukdom håller dig i allmänhet ut ur gymmet så länge sjukdomen varar. När symtomen börjar blekna, kan dina tankar vända tillbaka till gymmet. Övningen kan hjälpa dig att återfå din styrka som du återhämta sig från sjukdomen. Lyssna på din kropp för att avgöra när man ska återuppta gym träning och hur intensivt att räkna ut.

sjukdomar

Den typ av sjukdom du har spelar en roll i när du kan komma tillbaka till gymmet. Om du har en smittsam sjukdom, hålla sig borta från gymmet tills någon risk för överföring av dina bakterier har passerat. En virusinfektion är sannolikt att lämna dig med svaghet i musklerna, vilket gör din vanliga träning svårare att slutföra. I allmänhet är utnyttjandet fortfarande möjligt om du bara har en liten förkylning, så länge du är feberfria och inte hosta mycket.

När att gå tillbaka

De specifika symtom du upplever med sjukdomen påverkar när du kan återgå till gymmet. Vänta alltid tills feber är borta för att återgå till motion. Vänta på andra betydande symtom att passera, inklusive kräkningar, diarré, magkramper, svår hosta, allmän värk eller frossa. För bästa resultat, vänta tills du börjar känna en ökning av din energi och muskelstyrka, så att du kan slutföra ett träningspass. Rådgör med din vårdgivare om du är osäker på om det är säkert att återvända till gymmet.

första Workout

Din första resa tillbaka till gymmet är test av kroppens styrka efter sjukdomen tar sin tribut. Planera för en kortare träningspass med lägre intensitet än vad du gjorde innan du blev sjuk. En långsammare takt är mindre troligt att du känner dig sämre eller orsaka dina symtom komma tillbaka. Om du känner yrsel, illamående eller smärtor, avsluta träningen tidigt eller sakta ner ännu mer. Ta nästa dag från gymmet för att ge din kropp mer återhämtningstid.

tips

Om dina resor till gymmet innebär intensiva utbildningsverksamhet, American College of Sports Medicine rekommenderar att ge dig själv minst två veckor att komma tillbaka till full intensitet. Öka intensiteten långsamt med varje träningspass, mycket uppmärksam på kroppen efter tecken på att du arbetar dig själv för hårt. Om du återhämtar sig från en stor sjukdom, kan din styrka variera från dag till dag. En resa till gymmet kan möjliggöra en intensiv träning medan nästa dag du känner att du inte kan slutföra ett lätt träningspass. Justera träningstider för att rymma hur kroppen känns varje dag.