XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Buck svans hår används för att göra en mängd olika konstgjorda beten för att attrahera och fånga både sötvatten och saltvatten ädelfisk. Buck svans hår håller sin formen väl i vattnet och ge lockande åtgärder beten. En särskild typ av buck svans drag, känd som en bock svans jigg, är särskilt effektiv när fiskas i bränningen. Även om dessa beten är allmänt tillgängliga från angripa butiker, många sportfiskare föredrar att göra sina egna konstgjorda buck beten hemma.

Instruktioner

1 Placera en jigg huvud krok i en flugbindning skruvstäd. Placera jiggen så böjen av kroken hålls säkert i käftarna på skruvstycket. Skaftet ska ligga överst och krokspetsen på botten.

2 Wrap flugbindning tråden runt skaftet på kroken. Börja bilda wraps vid basen av jiggen huvudet och arbeta ner skaftet. Linda tråden tillbaka upp till basen av den formade jigghuvud.

3 Nyp en klump av buck svans och skär den fri med vass sax. Trimma den avskurna ändan av buck svans med sax för att jämna hår.

4 Placera den trimmade änden av hårstråna vid basen av jiggen huvudet. Positionera hårstrån på toppen av krokskaftet. Säkra de hårstrån till skaftet med flera lindningar av tråden.

5 Skär en annan klump av hår och även den kapade änden. Placera denna klump på bottnen av krokskaftet. Säkra håren med flera lindningar av tråden.

6 Säkra de hårstrån till skaftet av kroken med ytterligare lindningar av tråden. Linda tråden som börjar vid basen av jiggen huvudet och sedan 1/2 tum ned skaftet. Knyt tråden av och skär den fri från spolen med en sax. Applicera ett lager genomskinligt nagellack för att hålla trådarna på plats.