XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vanliga orsaker till att ta bort sköldkörteln inkluderar sköldkörtelcancer, förstorad sköldkörtel, och okontrollerbar hypertyreos. Livet efter en person har sin sköldkörtel bort kan vara normal och frisk. En patientens hälsa efter operationen kommer att bero på hur mycket av sköldkörteln avlägsnas. Om du vidta lämpliga åtgärder för att förbättra din hälsa efter tyreoidektomi, kan du undvika de problem som kan uppstå efter operationen.

partiell tyreoidektomi

Om en del av sköldkörteln tas bort, det som återstår normalt tar över funktionen av den saknade körteln. Hormonbehandling är normalt inte nödvändigt i fallet med en partiell tyreoidektomi. Många endokrinologer väljer denna metod för operation med hopp om att undvika en låg sköldkörtelfunktion. Det är emellertid möjligt för den återstående delen av sköldkörtelfunktionen att bli obalanserat. I detta fall är lämplig behandling som krävs. Detta kan innefatta en andra operation och det efterföljande avlägsnandet av den återstående sköldkörtel.

hypotyreos

Om hela sköldkörteln avlägsnas, kan det ta lite tid att hitta rätt balans i medicinering och hormonterapi läkemedel. Eftersom kroppen inte längre kan producera sköldkörtelhormon, kommer en person att falla i ett tillstånd av hypotyreos, eller låg sköldkörtelfunktion.

hypoparatyreoidism

Hypoparathyroidism är en endokrin sjukdom som ofta orsakas efter sköldkörteln avlägsnas eller skador på sköldkörteln. Hypoparatyreoidism uppstår när bisköldkörtlarna belägna i nacken inte producerar tillräckligt med hormon, parathormon. Några av de symtom stickningar i läppar, fingrar och tår, kramper muskler, smärta, torrt hår, sköra naglar och torr hud, problem med synen och många andra hälsofrågor.

hypokalcemi

En av de vanligaste komplikationerna efter en thyroidectomy är en brist på kalcium kallas hypokalcemi och kan vara relaterade till hyperparatyreoidism. Parat styr kalciumnivåer i kroppen, men om dessa skadas under operationen, kan det leda till att bisköldkörteln att sluta styra kalcium och leda till lägre nivåer. Vanliga symtom är domningar och stickningar, förändringar i hudens känsla, huvudvärk, muskelspasmer, och en ökning av ångest och depression. Symptom börjar vanligen inom några dagar efter operationen.

Hormonbehandling

Det kommer att bli nödvändigt att ta tyroideahormoner medicin för resten av ditt liv. Dessa är nödvändiga för att upprätthålla flera kroppsfunktioner, inklusive metabolism. En endokrinolog kommer att kräva regelbundna blodprover för att avgöra hur mycket hormonersättnings medicin du behöver och blod arbetet fortsätter tills sköldkörtelhormonnivåerna är stabila. Även när dina hormonnivåer är stabila, kommer hormonbehandling krävas. När någon är stabil, bör de kontrolleras en gång per år.

tyroxin Tabletter

Om du hade cancer, kan det vara nödvändigt att ta tyroxin tabletter, vilket kommer att bidra till att förebygga cancer från att återvända. Tyroxin tabletter stoppa kroppen från att producera TSH, som hjälper vissa cancertyper växa.

överväganden

Att leva utan en sköldkörteln kräver omsorg som du behåller din egen hälsa så mycket som möjligt genom att ha regelbundna läkarbesök och blod arbete. Att upprätthålla hormonnivåerna är nödvändig efter att ha en sköldkörtel bort och kräver daglig medicinering och regelbundna kontroller.

Det finns inget sätt att förhindra en nedsatt sköldkörtelfunktion, så hormonbehandling är en standardbehandling. Eftersom det inte finns något förfarande för härdning hypotyreos, är det viktigt att ersätta de hormonnivåer. Pågående sköldkörtel kontroller är avgörande för att upprätthålla en sund kropp. Regelbunden blod arbete hjälper till att förhindra över utbyte av hormonnivåer.